RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce, recepty Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce, Vepřová, roláda, hořčicovo-smetanové, omáčce


Recept na Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce

Recept na Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Vepřová plec pěkná asi 1,5 kg, sůl,pepř mletý bílý, hořčice plnotučná, zelenina - mrkev, petržel, celer, hrášek (lze i mraženou)-trochu si jí dáme stranou, řapíkatý celer kousek (nemusí být, ale hezky směsku ovoní), sterilované okurky 3 menší, zelená cibulka 3 ks, špek kousek (kdo nechce,nemusí dát), anglická slanina 150g, cibule 1 větší, máslo lžička - na orestování zeleniny, olej lžíce - na opečení rolády, vývar (voda) na podlití, hladká mouka, smetana 250 ml..

Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce

Recept na Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce:
Vepřovou plec si prokrojíme na plát (můžeme požádat i u řezníka) a přes fólii (mikroten) řádně naklepeme. Pak maso osolíme,opepříme a potřeme slabší vrstvou hořčice. Na polovinu plátu rozložíme část anglické slaniny (já dala krůtí šunku). Troubu si zapneme na 200° C. V pánvi si ohřejeme máslo, vložíme na kostičky nakrájenou zeleninu (mraženou necháme vydusit na tuk), přidáme řap. celer a steril. okurky na kostičky, nakrájený zbytek anglické. kousek špeku (pro vůni) a zelenou cibulku. Směs mírně osolíme a opepříme a necháme zlehka orestovat (nic nesmí zhnědnout, nebo se vysušit). Poté směs rozprostřeme na tu polovinu plátu, na které máme anglickou a maso zabalíme do rolády. Tu pečlivě omotáme provázkem a zlehka osolíme. V pekáči si rozehřejeme olej, vložíme na něj roládu a dáme do trouby, ve které necháme maso pár minut opékat (maso otáčíme). Pak k masu přidáme cibuli nakrájenou na kostky,zbylou zeleninu, 4 lžíce hořčice (já přidala i kůži ze špeku), lehce orestujeme, podlijeme vývarem asi do výšky 1/3 masa, přiklopíme a dáme zpět do trouby, kterou ztlumíme na 175°C. Během pečení maso obracíme a dle potřeby podléváme. Pečeme po dobu asi 1 - 1,5 hod. dle velikosti rolády. Pár minut před koncem pečení maso odklopíme, aby nám chytlo barvičku. Měkkou roládu vyjmeme stranou a necháme chvíli odležet. Mezitím si šťávu z rolády vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, tu pečlivě orestujeme a zalijeme vývarem. Po provaření štávu přecedíme přes hustý cedník, přidáme smetanu a dochutíme dle potřeby hořčicí ,solí,nebo i troškou (lžící) nálevu z okurek, či citronovou šťávou. - Nebo šťávu doředíme vývarem na požadované množství, zavaříme a zahustíme moukou smíchanou se smetanou. Pak propasírujeme přes cedník a dochutíme. Z rolády odmotáme provázek,roládu nakrájíme na porce a servírujeme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu na Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce:
Možná někomu připadá recept příliš dlouhý a složitý, ale snažím se to vždy rozepsat tak, aby ho mohli dělat i ti, co to ještě nikdy nezkoušeli ;-).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 01.01.2010
  • Počet porcí: 8 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Vepřová plec pěkná asi 1,5 kg, sůl,pepř mletý bílý, hořčice plnotučná, zelenina - mrkev, petržel, celer, hrášek (lze i mraženou)-trochu si jí dáme stranou, řapíkatý celer kousek (nemusí být, ale hezky směsku ovoní), sterilované okurky 3 menší, zelená cibulka 3 ks, špek kousek (kdo nechce,nemusí dát), anglická slanina 150g, cibule 1 větší, máslo lžička - na orestování zeleniny, olej lžíce - na opečení rolády, vývar (voda) na podlití, hladká mouka, smetana 250 ml.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová roláda v hořčicovo-smetanové omáčce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist