RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce, recepty Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce, Vepřová, roláda, dušená, hlívové, omáčce


Recept na Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce

Recept na Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg vepřové pečeně, 300 g hovězího mletého masa, 100 i více g hlívy ústřičné, 2 velké cibule, 8 stroužků česneku, 1/2 pórku, 1/3 sterilované kapie(z 500 ml), pár koleček měkkého salámu(měla jsem myslivecký) hrstička pažitky, grilovací koření s bylinkami, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl..

Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce

Recept na Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce:
Z vepřové pečeně si ostrým nožem vyrobíme plát, ten mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením s bylinkama, česnek si utřeme a natřeme po celém plátu masa. Na plát rozložíme mleté maso, sterilovanou kapii, posypeme pažitkou, přikryjeme salámem a naplněný plát si srolujeme jako roládu a ovážeme pevnou nití. Obě cibule nakrájíme nadrobno, dáme jí do kastrolu na sádlo osmažit do sklovita, pak vložíme roládu, nejprve jí zprudka opečeme po všech stranách a pak jí necháme dusit, chvíli ve vlastní šťávě a pak zalijeme vodou. Dusíme hodinu, pokud se nám vydusí šťáva, dolijeme vodu, osolíme, přidáme hlívu nakrájenou na nudličky a dusíme dál až je maso i hlíva hotové. Roládu si vyndáme na prkénko, mouku si rozšleháme ve sladkokyselém nálevu, nalijeme do omáčky, mícháme, povaříme a dochutíme. Roládu si nakrájíme na porce plátků.

Poznámka k receptu na Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce:
Dlouho už jsme neměli nějakou tu masovou roládku a my je máme tak rádi, proto došlo zase na jinou dle surovin, které se doma vyskytovaly. Udělala jsem k ní knedlíky, ale jde k ní jak rýže, tak brambory i těstoviny bych si dovedla představit a kuskus také. Pochutnali jsme si velice a na zítra zbylo dost.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 11.06.2012
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 1 kg vepřové pečeně, 300 g hovězího mletého masa, 100 i více g hlívy ústřičné, 2 velké cibule, 8 stroužků česneku, 1/2 pórku, 1/3 sterilované kapie(z 500 ml), pár koleček měkkého salámu(měla jsem myslivecký) hrstička pažitky, grilovací koření s bylinkami, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová roláda dušená v hlívové omáčce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová roláda dušená v hlívové omáčce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist