RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřo-čočko-bašta

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřo-čočko-bašta, recepty Vepřo-čočko-bašta, Vepřo-čočko-bašta


Recept na Vepřo-čočko-bašta

Recept na Vepřo-čočko-bašta je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřo-čočko-bašta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
vepřové nebo krůtí maso na pečení, menší celá hlavička česneku, 2 cibule, grilovací koření, předvařená čočka (1/2 balíčku pro 3 porce), ocet, sůl, pepř, magi.

Vepřo-čočko-bašta
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřo-čočko-bašta

Recept na Vepřo-čočko-bašta:
Maso upečeme v troubě klasickým způsobem, spolu s dostatečným množstvím nakrájené cibule a plátků česneku. Půl balíčku předvařené čočky přelijeme 1/2 litrem vroucí vody, osolíme a vaříme asi 20 min. Po 15 minutách přidáme kapku octa a trochu magi. Když je čočka hotová a maso upečené, odebereme část vypečené šťávy s cibulí a česnekem, a smícháme ji s čočkou. Podle našeho jazýčku dochutíme octem, pepřem, solí a můžeme podávat, nejlépe s kyselou okurkou. Tato kombinace je daleko zdravější než klasické vepřo-knedlo-zelo, a chuťově se k sobě pečené maso s čočkou výborně hodí.

Poznámka k receptu na Vepřo-čočko-bašta:
Tuto kombinaci chutí vymyslel můj manžel, též úžasný kuchař. Díky taťko....

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřo-čočko-bašta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kroupovka (Květa)
  • Datum vložení: 01.08.2010
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: vepřové nebo krůtí maso na pečení, menší celá hlavička česneku, 2 cibule, grilovací koření, předvařená čočka (1/2 balíčku pro 3 porce), ocet, sůl, pepř, magi
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřo-čočko-bašta, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřo-čočko-bašta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřo-čočko-bašta

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist