RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Velikonoční šoldra

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Velikonoční šoldra, recepty Velikonoční šoldra, Velikonoční, šoldra


Recept na Velikonoční šoldra

Recept na Velikonoční šoldra je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Velikonoční šoldra budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg polohrubé mouky, 2 kostky droždí, lžičku soli, 5 dkg cukru, 1,5 dcl oleje, 1/2 l uzené polévky bez tuku, 1 kostka 100% tuk Lukana Kabanos, zapékací klobása, uzené maso.

Velikonoční šoldra
Zvětšit obrázek

Recept na Velikonoční šoldra

Recept na Velikonoční šoldra:
Den před pečením si uvařím uzené maso, polévku nechám zchladit a seberu z ní tuk. Droždí nechám vykynout ve vlažné polévce s cukrem a troškou mouky. Vykynuté droždí vliji do mouky, přidám sůl, olej a těsto nechám kynout. Pak ho rozdělím na 2 půlky a každou rozválím. Na každou půlku nastrouhám 1/2 Lukany, těsto přeložím a znovu rozválím. Vyválenou půlku těsta dám do vymazaného a vysypaného pekáče a pokryji nakrájeným uzeným, zapékacími klobáskami a kabanosem. Přikryji druhou půlkou rozváleného těsta, na kterou jsem nastrouhala druhou půlku Lukany, opět přeložila a znovu rozválela. Nechám ještě chvíli kynout, pak potřu vajíčkem a dám péct.

Poznámka k receptu na Velikonoční šoldra:
Recept jsem asi před 10 léty dostala od kolegyně v práci a od té doby jsem si jej upravovala tak, aby mi vyhovoval. Těsto se může dělat i v pekárně, ale v tom případě se určitě musí snížit množství droždí.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční šoldra, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Iriska
  • Datum vložení: 14.04.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 1 kg polohrubé mouky, 2 kostky droždí, lžičku soli, 5 dkg cukru, 1,5 dcl oleje, 1/2 l uzené polévky bez tuku, 1 kostka 100% tuk Lukana Kabanos, zapékací klobása, uzené maso
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční šoldra, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční šoldra - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční šoldra

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist