RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti), recepty Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti), Velikonoční, nádivka, (


Recept na Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti)

Recept na Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti) je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
300 g vepřového plecka, 300 g uzeného bůčku, 300 g kuřecího masa – lze obměnit nebo doplnit jehněčím, kůzlečím, krůtím, telecím – prostě jemnějším druhem masa, - do vody na vaření masa přidat celý pepř, nové koření, bobkový list, špetku tymiánu a rozmarýnu - 500 g tvrdých rohlíků (asi 11 rohlíků), sůl, pepř muškátový oříšek, 6 vajec, pažitka, petrželka, libeček,mladé kopřivy( lze vynechat),můžete i česnek, máslo a strouhanka do vhodné zapékací nádoby Zbylý vývar použijte jako základ omáčky nebo polévky, je škoda ho vylívat..

Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti)
Zvětšit obrázek

Recept na Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti)

Recept na Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti):
Maso uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout, pak nakrájíme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem z masa (podle potřeby, aby byly potopené). Maso promícháme s rohlíky (vyždímáme je), osolíme, opepříme, přidáme oříšek, pažitku a petrželku s libečkem a kopřivami (lze vynechat). Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky vmícháme do masa. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zamícháme lehounce do hlavičky. Dáme do vhodné zapékací misky nebo pekáče, vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova – asi při 180 °C cca 1 hodinu. Jo lze přidat i houby jak sušené, mražené i nakládané. To obvykle dělám pro nás, protože máme houby moc rádi Dá se jíst i studené.

Poznámka k receptu na Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti):
Já pracuji obvykle s dvojnásobnou dávkou, jen rohlíků dám cca 12ks. Někde se hlavičce říká nádivka. Kopřivy lze vynechat, i když tam patří, ale – určitě nedávat sušené, raději žádné, pokud nemáte čerstvé No a protože jsem toto vařila i v Praze s paní Veronikou Žilkovou, přidávám foto Tohle nesmí chybět na velikonočním stole a je to prostě skvělé.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 05.06.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 300 g vepřového plecka, 300 g uzeného bůčku, 300 g kuřecího masa – lze obměnit nebo doplnit jehněčím, kůzlečím, krůtím, telecím – prostě jemnějším druhem masa, - do vody na vaření masa přidat celý pepř, nové koření, bobkový list, špetku tymiánu a rozmarýnu - 500 g tvrdých rohlíků (asi 11 rohlíků), sůl, pepř muškátový oříšek, 6 vajec, pažitka, petrželka, libeček,mladé kopřivy( lze vynechat),můžete i česnek, máslo a strouhanka do vhodné zapékací nádoby Zbylý vývar použijte jako základ omáčky nebo polévky, je škoda ho vylívat.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční nádivka ( hlavička - klasika z jizerskokrkonošské oblasti)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist