RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Velikonoční medovníčky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Velikonoční medovníčky, recepty Velikonoční medovníčky, Velikonoční, medovníčky


Recept na Velikonoční medovníčky

Recept na Velikonoční medovníčky je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo - perníky. K přípravě Velikonoční medovníčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
750 g hladké mouky 2 lžičky jedlé sody 2 lžičky perníkového koření 1 lžíce kakaa (nemusí být) 80 g tuku (Stella, másla..) 120 g medu 250 g moučkového cukru 4 vejce 3 lžíce rumu citronová kúra z 1 citronu.

Velikonoční medovníčky
Zvětšit obrázek

Recept na Velikonoční medovníčky

Recept na Velikonoční medovníčky:
Mouku smíchání s kořením, přesátým kakaem a jedlou sodou. Tuk lehce rozpustíme s medem a vlahý nalijeme do směsi s moukou. Přidáme celá vejce, moučkový cukr, rum a citronovou kúru. Zpracujeme těsto, které nemusíme nechávat uležet, ale klíďo můžeme. Rozválíme na plát, vypichujeme tvary, dáváme na pečící papír a pečeme v troubě asi na cca 175 stupnů asi 6-7 minut, podle velikosti a tlouštce rozváleného těsta. Po vytažení z trouby ihned potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme "vydýchat" minim. do druhého dne a pak můžeme zdobit bílkovou polevou. POLEVA: na 1 bílek: cca 150 g moučkouvého-dvakrát přesátého cukru, 1 lžička solamylu, 1 lžička citronové štávy - vše utřeme vařečkou RUČNĚ! dokud se poleva správně netáhne. Zkusíme trošku do zdobícího sáčku a můžeme začít. RADA: aby jste nemuseli bílek pracně přesívat přes sítko, krásně se procedí přes silonovou punčošku ;-)

Poznámka k receptu na Velikonoční medovníčky:
Děkuji za přivítání Já je dělám na Vánoce i na Velikonoce. Někdo by řekl stereotyp-ale já říkám ověřený! Možná najdu ještě nějaké vánoční perníčky-ozdobené... PS: Jj, na Velikonoce je to zdobení veselejší a vypadá přeci jen trochu jinak. Ale zase k jídlu je lepší nezdobit-není to pak tak líto je spapat!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční medovníčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Moncik
  • Datum vložení: 07.06.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo - Perníky
  • Suroviny: 750 g hladké mouky 2 lžičky jedlé sody 2 lžičky perníkového koření 1 lžíce kakaa (nemusí být) 80 g tuku (Stella, másla..) 120 g medu 250 g moučkového cukru 4 vejce 3 lžíce rumu citronová kúra z 1 citronu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční medovníčky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční medovníčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční medovníčky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist