RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Velikonoční jidášky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Velikonoční jidášky, recepty Velikonoční jidášky, Velikonoční, jidášky


Recept na Velikonoční jidášky

Recept na Velikonoční jidášky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Velikonoční jidášky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
180ml mléka, 100g mouč.cukru, 30g droždí, 2 lžíce hrubé mouky, 100g rozpuštěného vlažného sádla / nejlépe doma vyškvařeného/, 3 žloutky, 1 vejce na potření, 300g hladké mouky, špetka soli, 1 vanilkový cukr, trochu nastrouhané citronové kůry. Na ozdobení mák, sezamové semínko, mandle atd..

Velikonoční jidášky
Zvětšit obrázek

Recept na Velikonoční jidášky

Recept na Velikonoční jidášky:
Udělat kvásek z trochu vlažného mléka, l lžičky cukru, droždí a hrubé mouky. Nechat vzejít. Do proseté hladké mouky přidat kvásek,vlažné sádlo, žloutky, vanilkový cukr, práškový cukr, špetku soli, citronovou kůru a zpracovat na hladké nelepivé těsto. Nechat kynout asi 30min, pak znovu propracovat a nechat kynout dalších 20 min. Z vykynutého těsta udělat různé tvary a nechat jidášky kynout na plechu asi 15 min. Před vložením do trouby je potřít rozšlehaným vejcem a posypat mákem, sezamem nebo mandlemi. Péct asi 20 minut při 180 stupňů.

Poznámka k receptu na Velikonoční jidášky:
Tento recept je z dubnového čísla magazinu Albert. V magazinu je uvedeno máslo, které se tře se žloutky a zbytkem cukru do pěny ( neměla jsem máslo, tak jsem proto použila sádlo).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční jidášky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Ludmila
  • Datum vložení: 28.05.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: 180ml mléka, 100g mouč.cukru, 30g droždí, 2 lžíce hrubé mouky, 100g rozpuštěného vlažného sádla / nejlépe doma vyškvařeného/, 3 žloutky, 1 vejce na potření, 300g hladké mouky, špetka soli, 1 vanilkový cukr, trochu nastrouhané citronové kůry. Na ozdobení mák, sezamové semínko, mandle atd.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční jidášky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční jidášky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční jidášky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist