RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Velikonoční jidáše

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Velikonoční jidáše, recepty Velikonoční jidáše, Velikonoční, jidáše


Recept na Velikonoční jidáše

Recept na Velikonoční jidáše je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Velikonoční jidáše budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Polohrubá mouka 1kg, droždí 30g, mléko vlažné 250ml i více, máslo 120g, cukr krupice 100g, žloutky 2, sůl. Vejce 1ks na potření, máslo na vymazání plechu(pečící papír), tekutý med..

Velikonoční jidáše
Zvětšit obrázek

Recept na Velikonoční jidáše

Recept na Velikonoční jidáše:
Z trochy mléka,mouky,lžičky cukru a droždí připravíme kvásek,který po vzejití přidáme do prosáté mouky s cukrem a špetkou soli,přidáme máslo a žloutky utřené do pěny,podle potřeby doplníme vlažným mlékem a vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme kynout na teplém místě. Z těsta si nakrájíme kousky,zakulatíme,uděláme tenké válečky (asi jako ukazováček),asi 20cm dlouhé a stáčíme do spirálek což je typický tvar jidášů,nebo do esíček uzlů,kuřátek,... Klademe je na pomaštěný plech nebo na peč.papír,necháme ještě mírně vykynout,potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.Po upečení ještě horké potřeme mašlovačkou rozehřátým horkým medem.Kdo ho nerad, posype jidáše moučkovým cukrem. Z této várky je asi 45-50ks-samozřejmě záleží jen na vás jak velké budete dělat-nám to vyhovuje takto.

Poznámka k receptu na Velikonoční jidáše:
Recept je z Velikonoční kuchařky a dělám každý rok.Dnes jsem zkusila zadělat u mamky v pekárně a moc mile mě to překvapilo.Dala jsem do pekárny v tomto pořadí:vlaž.mléko,změklé máslo(ne tekuté!),žloutky,cukr,sůl,poloh.mouku,rozdrobené droždí.Nastavila program Těsto a při míchání jen dolévala dalším mlékem dle potřeby.Těsto se mi hezky umíchalo do hladka,vykynulo tak že skoro uteklo z pekárny a když jsem ho vyklopila na stůl zůstala nádoba z pekárny čistá-nic se nepřilepilo.Krásně se s těstem pracovalo a myslím že u tohoto způsobu zadělávání jidášů už zůstanu ;-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční jidáše, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 07.06.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: Polohrubá mouka 1kg, droždí 30g, mléko vlažné 250ml i více, máslo 120g, cukr krupice 100g, žloutky 2, sůl. Vejce 1ks na potření, máslo na vymazání plechu(pečící papír), tekutý med.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční jidáše, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční jidáše - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční jidáše

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist