RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky, recepty "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky, "Velikonoční, hrátky", Karamelové, slepičky


Recept na "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky

Recept na "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky je zařazen v kategorii cukroví - nepečené - ostatní. K přípravě "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
350g loupaných pražených mandlí (viz tipy a triky) – 100g z nich podélně rozpůlených 350g hotového těsta (viz tipy a triky) 145g piškotů 200g změklého másla 1celá a 2/3 plechovky zkaramelizovaného salka (viz tipy a triky) 1 a ½ balení měkkých karamelek + 1 a ½ bílé čokolády (nebo hotové polevy) + kousek rozpuštěné tmavé čokolády (nebo hotové polevy).


Zvětšit obrázek

Recept na "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky

Recept na "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky:
Nejprve si z rozváleného těsta vykrájejte vroubkovaná (nebo hladká) kolečka velikosti piškotu a upečte je na pečicím papíře běžným způsobem. Mezitím vyšlehejte 200g změklého másla se 2/3 konzervy zkaramelizovaného salka a uložte krém do ledničky ztuhnout. Pak jím naplňte cukrářský sáček s hvězdicovou špičkou. 250g pražených mandlí rozmixujte (nebo nastrouhejte, případně umelte) na jemno společně se 145g piškotů. Do směsi přidejte celou plechovku karamelového salka a vymíchejte v kompaktní tuhé, mírně lepivé „těsto“. Do mísy postavené nad hrnec s vroucí vodou vysypte 1 a ½ balíčku měkkých karamelek (bez obalů) a za občasného dolití odpařené vody je nechte rozpouštět (trvá to docela dlouho, tak se nelekejte a v klidu vyčkejte). Do rozvíratelné formičky na včelí úlky vmáčkněte část „těsta“ a prstem (nebo koncem širší vařečky) do něj vyhlubte větší otvor. Pomocí cukrářského sáčku naplňte úlek krémem, vyndejte ho z formičky a přilepte na upečené kolečko. Takto postupujte pořád dál, až vám nezbude žádné těsto a uložte úlky do ledničky ztuhnout). V tuto chvíli by už karamelky měly být dokonale rozpuštěné a připravené k tvarování. Takže si pusťte v televizi oblíbený film, zapněte naplno rádio, nebo přizvěte kamarádku či babičku na pokec. Čeká vás totiž trošku monotónní práce s modelováním hřebínků a zobáčků pro budoucí slepičky. Karamelová hmota je pěkně tvárná, ale jen když je teplá, takže ji během práce budete muset párkrát přihřát (to už ale trvá jen pár minut). V této fázi přípravy vám budou jistě ochotně asistovat odrostlejší děti (protože budou moci nenápadně uždibovat lahodně sladký karamel). Hotové výtvory pak ukládejte na podložku potaženou potravinovou fólií a nechte je chvíli ztuhnout (prakticky jim stačí vychladnout a jsou hned pěkně tuhé). Mezitím si v tepluvzdorné míse postavené nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny rozpusťte bílou čokoládu (viz tipy a triky) nebo hotovou polevu. Každý úlek v ní pak namáčejte tak, že nejprve polijete špičku úlku (hlavičku), a pak jeho podélnou polovinu (okřídlený hřbet). Polité slepičky odkládejte na podložku pokrytou potravinovou fólií, aby se k ní nepřilepily. Do ještě vláčné čokolády „přilepte“ na oba boky poloviny mandliček (křidélka) a na vrch každé hlavičky lehce přimáčkněte hřebínek a opět dejte ztuhnout do ledničky. Kousek hořké čokolády rozpusťte ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě, nechte mírně vychladnout a pomocí párátka vytvořte na hřbetu slepiček tmavé puntíky (kropenatý vzor) a na bílé hlavičce 2 protáhlé flíčky (oči) – těm můžete případně doplnit ještě bíle panenky ze zbytků světlé polevy. Jako poslední vyhlubte pomocí párátka v obličejové části slepičky malou dírku, do které zasuňte karamelový zobáček a máte hotovo.

Poznámka k receptu na "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky:
Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/karamelove-slepic...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 19.05.2013
  • Počet porcí: 60
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Nepečené - Ostatní
  • Suroviny: 350g loupaných pražených mandlí (viz tipy a triky) – 100g z nich podélně rozpůlených 350g hotového těsta (viz tipy a triky) 145g piškotů 200g změklého másla 1celá a 2/3 plechovky zkaramelizovaného salka (viz tipy a triky) 1 a ½ balení měkkých karamelek + 1 a ½ bílé čokolády (nebo hotové polevy) + kousek rozpuštěné tmavé čokolády (nebo hotové polevy)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "velikonoční hrátky" karamelové slepičky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist