RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Variace na králičí polévku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Variace na králičí polévku, recepty Variace na králičí polévku, Variace, na, králičí, polévku


Recept na Variace na králičí polévku

Recept na Variace na králičí polévku je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Variace na králičí polévku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Králičí směs na polévku, kořenová zelenina (2 mrkve, 2 petržele, půlka menšího celeru, kousek kapusty, kousek květáku, a pod), celé nové koření (10 kuliček), celý černý pepř (18 kuliček), špetku celého kmínu, špetku tymiánu, 3 bobkové listy, sušený libeček, celerový list, 1,5 l vody, 0,5 l kyselé smetany,0,5 l čerstvého mléka, sušené houby, na dochucení sůl, pepř, ocet.

Variace na králičí polévku
Zvětšit obrázek

Recept na Variace na králičí polévku

Recept na Variace na králičí polévku:
Základní vývar je stejný – do studené vody vložíme králičí směs masa, veškeré koření (nejlépe vložené do uzavřeného sítka jako na čaj nebo do nějakého pytlíčku ) a vaříme 20 min. pomalým varem. Po této době tam vložíme zeleninu a vaříme ještě asi 10 min – pokud tam zeleninu chceme nechat, nakrájíme ji na kousky, jinak ji vaříme vcelku, aby se lépe vyndávala. Základní vývar můžeme dokončit, jak jsme zvyklí – jen obrat maso a vložit zpět, zavařit jakoukoli vložku, nechat zeleninu, přidat sušené houby. 1. Kyselá bílá polévka – do uvařeného základního vývaru přidáme kyselou smetanu rozmíchanou s 2 lžícemi hladké mouky na zahuštění a prokvedláme dohladka.Vaříme asi 15 min. Dochutíme např.octem, solí, pepřem 2. Sladká bílá polévka – do základního vývaru přidáme čerstvé mléko s 3 lžícemi hladké mouky a povaříme. Rovněž dle chuti dosolíme, dopepříme. 3. Houbová varianta – k oběma bílým polévkám můžeme přidat hrst namočených sušených hub, které jsme povařili zvlášť asi 15 min.

Poznámka k receptu na Variace na králičí polévku:
Já osobně dávám houby jen do kyselé varianty. Ty počty kuliček neberte vážně, jen jsem si orientačně spočítala, koli jakého celého koření dávám ;-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Variace na králičí polévku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 08.11.2009
  • Počet porcí: 1
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: Králičí směs na polévku, kořenová zelenina (2 mrkve, 2 petržele, půlka menšího celeru, kousek kapusty, kousek květáku, a pod), celé nové koření (10 kuliček), celý černý pepř (18 kuliček), špetku celého kmínu, špetku tymiánu, 3 bobkové listy, sušený libeček, celerový list, 1,5 l vody, 0,5 l kyselé smetany,0,5 l čerstvého mléka, sušené houby, na dochucení sůl, pepř, ocet
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na variace na králičí polévku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Variace na králičí polévku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Variace na králičí polévku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist