RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vánoční bramborový salát - speciál

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vánoční bramborový salát - speciál, recepty Vánoční bramborový salát - speciál, Vánoční, bramborový, salát, -, speciál


Recept na Vánoční bramborový salát - speciál

Recept na Vánoční bramborový salát - speciál je zařazen v kategorii saláty. K přípravě Vánoční bramborový salát - speciál budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 kg brambor „Keřkovské rohlíčky“ z Vysočiny (salátové) 1 sklenice tatarky Poličanka (250 ml) 2 sklenice tradiční české majonézy Poličanka (250 ml) 6 ks vajec uvařených na tvrdo 1 plechovka sterilizovaného hrášku Bonduelle (340 g) 1 plechovka sterilizované kukuřice Bonduelle (340 g) 4 větší domácí sterilizované okurky 2 velké mrkve 1 velká žlutá cibule 3 sterilizované červené kapie 20 dkg kvalitní šunky - krájené (nejlépe od kosti) 1 dl láku ze sterilizované kapie 1 dl láku ze sterilizovaných okurek sůl, pepř.

Vánoční bramborový salát - speciál
Zvětšit obrázek

Recept na Vánoční bramborový salát - speciál

Recept na Vánoční bramborový salát - speciál:
Do velkého hrnce dáme vařit do vody umyté brambory ve slupce. Brambory by měli být přibližně stejně velké, aby se uvařili všechny stejně do měkka. V rámci úspory času dáme do stejného hrnce uvařit i mrkve a vejce. Jakmile píchnutím do brambor zjistíme, že jsou již uvařeny, slijeme vodu a brambory necháme vychladnout. Po vychladnutí brambory oloupeme a přes drátěné kolečko protlačíme na hranolky. Uvařené mrkve oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Uvařená vejce na tvrdo po ochlazení oloupeme a přes stejné drátěné kolečko jako brambory protlačíme, čímž se nám z nich vytvoří drobné kostičky. Cibuli nakrájíme na velmi jemno, dáme do sítka a spaříme vařící vodou z konvice, čímž ztratí cibule palčivost, ale zůstane příjemně křupavá. Sterilované okurky a kapie taktéž pokrájíme na kostičky. Plátky šunky nakrájíme na krátké nudličky. Do „mega“ velké mísy dáme nakrájené připravené suroviny, kromě brambor. Přidáme všechnu majonézu, tatarku, lák z kapie a okurek. Vše dobře promícháme a přidáme nakonec brambory. Přidáme sůl a pepř dle chuti. Následně za pomocí toho nejspolehlivějšího míchacího nástroje – rukou promícháme tak, aby nám vznikla vynikající lahůdka, která je nenahraditelná zejména u štědrovečerního stolu, ale i při rodinných oslavách.

Poznámka k receptu na Vánoční bramborový salát - speciál:
Salát připravujeme den předem, tak aby se nám všechny obsažené ingredience a chutě příjemně spojily do druhého dne, kdy bude s láskou servírován.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vánoční bramborový salát - speciál, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 03.01.2012
  • Počet porcí: 10
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Saláty
  • Suroviny: 3 kg brambor „Keřkovské rohlíčky“ z Vysočiny (salátové) 1 sklenice tatarky Poličanka (250 ml) 2 sklenice tradiční české majonézy Poličanka (250 ml) 6 ks vajec uvařených na tvrdo 1 plechovka sterilizovaného hrášku Bonduelle (340 g) 1 plechovka sterilizované kukuřice Bonduelle (340 g) 4 větší domácí sterilizované okurky 2 velké mrkve 1 velká žlutá cibule 3 sterilizované červené kapie 20 dkg kvalitní šunky - krájené (nejlépe od kosti) 1 dl láku ze sterilizované kapie 1 dl láku ze sterilizovaných okurek sůl, pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vánoční bramborový salát - speciál, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vánoční bramborový salát - speciál - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vánoční bramborový salát - speciál

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist