RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Uzbecký plov (po česku)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Uzbecký plov (po česku), recepty Uzbecký plov (po česku), Uzbecký, plov, (po, česku)


Recept na Uzbecký plov (po česku)

Recept na Uzbecký plov (po česku) je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Uzbecký plov (po česku) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
½ kg masa na větší kostky ½ kg rýže 400 g mrkve na tenké nudličky 2 cibule nahrubo nakrájené 1 velká hlavička česneku 1 lžička římského kmínu 1 ½ l vývaru (zeleninového, kuřecího k vepř., hovězího k hov. masu) sůl, pepř oleje na pánev trochu více.

Uzbecký plov (po česku)
Zvětšit obrázek

Recept na Uzbecký plov (po česku)

Recept na Uzbecký plov (po česku):
Pokrm budeme připravovat nejlépe v hlubším litinovém kastrolku. Vše si nejdříve nakrájíme. Na oleji osmažíme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na větší kousky nakrájené maso, prudce orestujeme cca 10min. Osolíme, opepříme a přidáme nudličky mrkve. Restujeme dále cca 10 min. a mícháme. Přidáme česnek, kmín, sůl, pepř a zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené a dusíme asi 5-10min. podle druhu masa. Nyní přidáme rýži, kterou rozložíme na maso, zalijeme vývarem a pod pokličkou při mírném ohni dusíme, dokud rýže není měkká. Jakmile začne vstřebávat vývar, uděláme obrácenou vařečkou díry, aby se vývar dostal ke dnu. Nemícháme, jen kontrolujeme vývar a příp. dolijeme i vodu, aby byla šťáva a zároveň se tak rýže nemůže připálit-není úplně na dně (doporučuji hlídat šťávu tak do poloviny, aby rýže nebyla suchá). Trvá to max. 30min. (podle druhu rýže) Hotové na talířích sypeme cibulovou natí. Jednoduchý a nenáročný pokrm.

Poznámka k receptu na Uzbecký plov (po česku):
Zdroj: inspirace netkucharka.cz – místo vody jsem zvolila vývar a oleje jen trochu pod cibuli. Tento pokrm je hodně rozšířen po střední Asii a vaří se při slavnostních příležitostech (svatby,narozeniny apod.). Jako koření se používají i kuličky dřišťálu, ale ten se může pro jeho kyselost vynechat a navíc u nás není populární. Důležitý je ale kmín římský, který má svoji charakteristickou chuť i vůni a nelze jej zaměnit s obyčejným kmínem. Nejlépe použít maso skopové nebo jehněčí, ale běžně se dělá i z hovězího, či vepřového. Může se k tomu servírovat kečup, feferonky, nebo se k tomu přikusují i bagety. Pije se k tomu čaj, ale i pivo, víno a muži si mohou dovolit i vodku, protože v Asii dávají více tuku (pravý plov se totiž dělá na sádle z uzbeckých beranů). A nakonec: recept, který moc nezaujme pro svoji jednoduchost, ale já ráda zkouším kuchyni z různých končin světa. Když to mohou jíst jiní, tak proč ne my :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uzbecký plov (po česku), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 14.04.2011
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: ½ kg masa na větší kostky ½ kg rýže 400 g mrkve na tenké nudličky 2 cibule nahrubo nakrájené 1 velká hlavička česneku 1 lžička římského kmínu 1 ½ l vývaru (zeleninového, kuřecího k vepř., hovězího k hov. masu) sůl, pepř oleje na pánev trochu více
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uzbecký plov (po česku), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uzbecký plov (po česku) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uzbecký plov (po česku)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist