RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Ukrajinský boršč s pirohami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Ukrajinský boršč s pirohami, recepty Ukrajinský boršč s pirohami, Ukrajinský, boršč, pirohami


Recept na Ukrajinský boršč s pirohami

Recept na Ukrajinský boršč s pirohami je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Ukrajinský boršč s pirohami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Boršč 30dkg hovězího masa 30dkg kostí (nejlíp morkových) 1 mrkev kousek celeru 1 petržel 10dkg červené řepy (dávám i sterilovanou, když není čerstvá) 4 rajčata lžíci másla 1 cibule hladká mouka na poprášení 20dkg brambor 20dkg bílého zelí bobový list kysaná smetana česnek ocet sůl pepř Pirohy: 1/4kg polohrubé mouky l lžíce másla droždí od oka 1dkg 1 vejce 1/4 lžičky soli cca 1/8 mléka Náplň: 15 dkg vařeného masa lžička másla větší cibule sůl pepř.

Ukrajinský boršč s pirohami
Zvětšit obrázek

Recept na Ukrajinský boršč s pirohami

Recept na Ukrajinský boršč s pirohami:
Maso a kosti vložíme do hrnce a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu, kterou jsme si očistili, spolu s červenou řeou nakrájíme na nudličky. Na polovině dávky másla a trochou vývaru, udusíme červenou řepu spolu s oloupanými a nakrájenými rajčaty. Kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibulí osmažíme na zbytku másla, poprášíme moukou, zalijeme vývarem z masa, přidáme brambory-na kostičky nakrájené, hrubě nakrájené zelí, bobkoový list, pepř a uvaříme skoro doměkka. Nakonec přidáme červenou řepu a maso nakrájené na kostičky a ještě krátce povaříme. Podáváme se zakysanou smetanou a pirohy. Pirohy: Do mouky si uděláme malý důlek, do kterého vložíme rozdrobené droždí, polovinu vlažného mléka a smícháme. Necháme v teple až droždí vyskočí, vykyne. Pak přidáme sůl, v druhé polovině vlažného mléka rozšleháme žloutek a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout. Mezitím si uděláme náplň. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme pomleté maso, opepříme a necháme vychladnout. Z těsta vyválíme asi 1/2cm silný plát, nakrájíme čtverečky, na každý položíme náplň a přeložíme přes roh. Povrch potřeme rozšlehaným zbylým bílkem a upečeme, cca 15min. Když jsem lenivý vykrajovat pirohy, vyválím kruh který vložím do vymazané dortové formy, potřu náplní a z části těsta si vyrobím husté mřížky, které vložím na náplň. Okraje těsta přehnu, abych měl silnější kraje. Zase potřu bílkem a peču cca 20min.

Poznámka k receptu na Ukrajinský boršč s pirohami:
Má to být na 4 porce, já mám toto jídlo tak rád že je z toho většinou porcce jedna :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ukrajinský boršč s pirohami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Fabio
  • Datum vložení: 10.10.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: Boršč 30dkg hovězího masa 30dkg kostí (nejlíp morkových) 1 mrkev kousek celeru 1 petržel 10dkg červené řepy (dávám i sterilovanou, když není čerstvá) 4 rajčata lžíci másla 1 cibule hladká mouka na poprášení 20dkg brambor 20dkg bílého zelí bobový list kysaná smetana česnek ocet sůl pepř Pirohy: 1/4kg polohrubé mouky l lžíce másla droždí od oka 1dkg 1 vejce 1/4 lžičky soli cca 1/8 mléka Náplň: 15 dkg vařeného masa lžička másla větší cibule sůl pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ukrajinský boršč s pirohami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ukrajinský boršč s pirohami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ukrajinský boršč s pirohami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist