RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru, recepty Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru, Tyrolské, sýrové, knedlíky, zahuštěném, vývaru


Recept na Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru

Recept na Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 housky z předešlého dne (i starší, zachovalé) 3 vejce 60 g pórku (asi 15 cm bílé části) 100 g gorgonzoly 50 g sýra comte nebo edamu (možno nahradit eidamem 40%) 8 lžic mléka 4 lžíce másla muškátový oříšek černý pepř sůl --- na vývar: 1 malé hovězí žebro 1 malá mrkev 1/2 celeru 1 petržel 1 malé rajče nové koření bobkový list pepř sůl -- 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky.

Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru
Zvětšit obrázek

Recept na Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru

Recept na Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru:
Z hovězího žebra, kořenové zeleniny, malého rajčete a koření připravíme dlouze tažený vývar (vše vložíme do studené vody a od bodu varu necháme zlehounka odpařovat 3-4 hodiny). Nebo použijeme vývar připravený předem, nebo třeba i rychlý vývar z kostky, jsme-li tak zvyklí. Sýry nameleme na masovém strojku, nebo jemně nastrouháme. Dopředu nakrájíme housky na co nejmenší kousky. Pórek nakrájíme velmi najemno a orestujeme ho na jedné lžíci másla. Necháme vychladnout a promícháme s mletými sýry. Přidáme vejce, mléko a třikrát k němu strouhneme muškátový oříšek. Vše dobře promícháme a přisypeme nadrobno nakrájené housky. Osolíme, opepříme, promísíme a necháme asi 15 minut nasáknout. Z této hmoty vytváříme kuličky velikosti golfového míčku a nakonec je trochu rozplácneme namočenou lžící. V pánvi rozehřejeme zbytek másla (můžeme přidat pár kapek oleje, aby máslo neprskalo) a knedlíčky opečeme z obou stran. Necháme vychladnout a odmastit na papírové utěrce a poté vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. V kastrolku rozehřejeme 2 lžíce másla a zasypeme stejným množstvím mouky. Zalijeme připraveným vývarem do hustoty řidší omáčky a na mírné teplotě prováříme 20-30 minut. Hotové knedlíčky podáváme přelité zahuštěným vývarem a konzumujeme lžící. Knedlíčky je možné konzumovat i v polévce s nezahuštěným vývarem, nebo přelité přepuštěným máslem a posypané jemně strouhaným parmazánem.

Poznámka k receptu na Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru:
Recept pochází z GastroNews.cz, článku "Knedlíčky na lžíci". Jelikož existuje několik variant tohoto receptu, předkládám svůj oblíbený a vyzkoušený.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 26.03.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 3 housky z předešlého dne (i starší, zachovalé) 3 vejce 60 g pórku (asi 15 cm bílé části) 100 g gorgonzoly 50 g sýra comte nebo edamu (možno nahradit eidamem 40%) 8 lžic mléka 4 lžíce másla muškátový oříšek černý pepř sůl --- na vývar: 1 malé hovězí žebro 1 malá mrkev 1/2 celeru 1 petržel 1 malé rajče nové koření bobkový list pepř sůl -- 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist