RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře, recepty Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře, Tymiánové, kuřecí, nudličky, pečené, bramboře


Recept na Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře

Recept na Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 kuřecí prsa 15 dkg anglické slaniny 3 stroužky česneku ½ citronu 1 vrchovatá lžíce čerstvého tymiánu(nebo 1 lžička sušeného) 2 lžíce másla + 1 lžíce olivového oleje 150ml bílého vína šlehačka sůl, pepř Celé brambory uvařené ve slupce Jablka, 1 lžíce másla, třtinový cukr (nebo vanilk.cukr).

Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře
Zvětšit obrázek

Recept na Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře

Recept na Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře:
Nejdříve si s předstihem uvaříme větší brambory (1 brambora=1 porce, ale není podmínkou) ve slupce. Předehřejeme troubu na 200st. Uvařené brambory nahoře rozkrojíme do kříže, osolíme, pokapeme máslem a hned dáme na pečícím papíře opéct do trouby – tak 15-20min., záleží, jak je chceme mít hodně pečené… Nachystáme si všechny suroviny: prsa i slaninu na opravdu tenké nudličky, tymián natrháme najemno, škrabkou sloupneme kůru z řádné očištěné půlky citronu a nakrájíme ji taktéž na jemné nudličky, česnek na tenké plátky. Postup: na pánvi na másle s přídavkem olivového oleje osmažíme osolené a opepřené kuřecí nudličky a dáme stranou, ale udržujeme v teple. Na stejné pánvi orestujeme slaninu, přidáme česnek, citron.kůru a tymián, lehce ještě orestujeme, aby se uvolnila vůně tymiánu a citr.kůry a zalijeme vínem a chvilku povaříme. Vložíme zpět kuřecí nudličky, zalijeme šlehačkou a tak 5min. ještě provaříme, ale jen zlehka nechat probublat. Nakonec dochutíme, pokud je třeba solí a asi lžíci citron.šťávy. Jablka – jádřince vyloupneme, rozkrojíme na tenké kulaté plátky a po obou stranách na másle lehce opečeme, aby jablko změklo. Aby nebyla jablka kyselá, můžeme ještě na pánvi posypat pro lepší chuť třtinovým nebo vanilk.cukrem. Před servírováním pečenou bramboru na řezu vidličkou více rozevřeme a poklademe nudličkami s omáčkou.

Poznámka k receptu na Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře:
Inspirace: Jamieho (Olivera) lahodné pečené kuře – půjčila jsem si ale pouze jeho suroviny a přidala pečenou bramboru a jablka. Originál je celé kuře, uvedené suroviny vložené pod kůži a pečené na bramborách a celeru, což se chystám také vyzkoušet. Nic ale nemění na tom, že kombinací těchto surovin byly i nudličky lahodné.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 15.11.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 4 kuřecí prsa 15 dkg anglické slaniny 3 stroužky česneku ½ citronu 1 vrchovatá lžíce čerstvého tymiánu(nebo 1 lžička sušeného) 2 lžíce másla + 1 lžíce olivového oleje 150ml bílého vína šlehačka sůl, pepř Celé brambory uvařené ve slupce Jablka, 1 lžíce másla, třtinový cukr (nebo vanilk.cukr)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tymiánové kuřecí nudličky v pečené bramboře

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist