RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort, recepty Tvarohovo-šlehačkový dort, Tvarohovo-šlehačkový, dort


Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort

Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Tvarohovo-šlehačkový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto máslo 120 g cukr moučkový 60 g žloutek 1 ks hladká mouka 210 g Krém žloutky 4 ks cukr 160 g citrónová kůra pomerančová kůra špetka soli mléko 200 ml želatina 6 plátků tvaroh sušší 400 g smetana ke šlehání 3/8 l moučkový cukr na posypání čerstvé ovoce nejlépe maliny, ostružiny, jahody.

Tvarohovo-šlehačkový dort
Zvětšit obrázek

Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort

Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort:
Tvaroh má být čerstvý, sušší a nakyslé chuti. Pokud je potřeba, necháme ho 1 hodinu odkapat. Z másla, cukru, žloutku a mouky uhněteme těsto. Těsto necháme v lednici odpočinout a pak vyválíme dva pláty o průměru dortové formy (26 cm) a pečeme do světle hněda. Bezprostředně po upečení nakrájíme horní plát na potřebný počet porcí. Žloutky, cukr, mléko, sůl a citronovou, pomerančovou kůru dáme do kastrůlku a za stálého míchání vytvoříme "pudinkovou hmotu". Přidáme vyždímanou želatinu a necháme rozpustit. Krém přelijeme přes síto a postupně přimícháváme k tvarohu. Ušleháme si šlehačku, kterou metličkou přidáme do tvarohového krému. Upečený dolní nenakrájený plát z křehkého těsta dáme do dortové formy a nalijeme krém na dno cca 2 mm. Vrstva nám slouží jako izolační vrstva. Na vrstvu tvarohového krému naklademe ovoce, tak aby nebylo u okraje dortové formy a zalijeme krémem. Dáme do lednice nejméně na 2 hodiny. Poté opatrně přidáme horní nakrájený plát, který je dobrý taktéž před přesunem na tvarohový krém vychladit. Na závěr dort posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu na Tvarohovo-šlehačkový dort:
Můžeme použít i ovoce kompotované. Těsto je po upečení křehké, když dort necháte jeden den v ledničce, těsto se uleží a je méně lámavé.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohovo-šlehačkový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: vseumel
  • Datum vložení: 21.12.2010
  • Počet porcí: 8, 16 dle způsobu krájení
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Těsto máslo 120 g cukr moučkový 60 g žloutek 1 ks hladká mouka 210 g Krém žloutky 4 ks cukr 160 g citrónová kůra pomerančová kůra špetka soli mléko 200 ml želatina 6 plátků tvaroh sušší 400 g smetana ke šlehání 3/8 l moučkový cukr na posypání čerstvé ovoce nejlépe maliny, ostružiny, jahody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohovo-šlehačkový dort, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohovo-šlehačkový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohovo-šlehačkový dort

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...
Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka
Vložil: Vendula
2019-01-19 22:15:16

Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn...
Výborné Domácí peciválky - Peciválky
Vložil: Eva
2018-12-26 15:27:42

Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist