RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Turecka pizza (Lahmacun)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Turecka pizza (Lahmacun), recepty Turecka pizza (Lahmacun), Turecka, pizza, (Lahmacun)


Recept na Turecka pizza (Lahmacun)

Recept na Turecka pizza (Lahmacun) je zařazen v kategorii pizzy. K přípravě Turecka pizza (Lahmacun) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
testo: 4,5 hrnku hladke mouky 1 lzicka suseneho drozdi 1 + 1/2 hrnku vlazne vody 1/2 lzicky cukru rovna lzicka soli olivovy olej na potirani testa napln: 500 g mleteho masa (muze byt jehneci, hovezi nebo mix obojiho - doporucuji mix) 2 cibule 4 strouzky cesneku 2 rajcata 1 cervena paprika 1 jalapeno papricka (kdo nerad palive, muze vynechat) 1 hrnek na drobno posekane maty 1,5 hrnku na drobno posekane hladkoliste petrzelky 2 lzice masla 1 lzicka rimskeho kminu 1 lzicka mlete papriky (sladke nebo palive) stava z 1 citronu sul na prouzky pokrajeny rimsky salat (hrnek = 200 ml - u testa i naplne).

Turecka pizza (Lahmacun)
Zvětšit obrázek

Recept na Turecka pizza (Lahmacun)

Recept na Turecka pizza (Lahmacun):
v 1/2 hrnku vlazne vody rozmichame cukr a drozdi a nechame vzejit kvasek. Presatou mouku smichame se soli, prilijeme kvasek, zbytek vlazne vody (1 hrnek) a zadelame lehce lepive testo, ktere potreme olejem a nechame v teple hodinku kynout. Pote testo vyklopime na pomoucenou pracovni plochu a rozdelime na 10 kousku. Z kazdeho kousku vytvorime maly bochanek. Prikryjeme a nechame 20 minut odpocivat. Cibuli nakrajime na velmi drobno a na dvou lzicich masla zhruba 3 minutky restujeme. Pridame prolisovane strouzky cesneku, promichame a odstavime. Rajcata, papriku a jalapeno papricku nakrajime na drobno. Taktez matu a petrzelku. Do misy dame mlete maso, pokrajene bylinky a zeleninu, cibulovou smes, rimsky kmin, mletou papriku, stavu z citronu, sul a peclive promichame. Troubu rozpalime na 220 stupnu (horni a dolni ohrev). Kazde testo rozvalime na velmi tenko (na lehce pomoucene pracovni plose), naneseme zhruba 2 lzice nadivky a rukou urovname po celem povrchu, pricemz prstama a dlani lehce pritlacime do testa. Okraje potreme olivovym olejem, vlozime do horke trouby a peceme do zlatova. Trva to zhruba 7 - 10 minut. Posypeme rimskym salatem, srolujeme a podavame. Je mozne dochutit libovolnym dresinkem.

Poznámka k receptu na Turecka pizza (Lahmacun):
inspirace na: www.arbuz.com (na internetu je mnoho verzi turecke pizzy, tento recept mi prisel chutove temer totozny s tureckou pizzou, kterou jsem jedla v Holandsku)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Turecka pizza (Lahmacun), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: aisha
  • Datum vložení: 30.05.2013
  • Počet porcí: 10 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pizzy
  • Suroviny: testo: 4,5 hrnku hladke mouky 1 lzicka suseneho drozdi 1 + 1/2 hrnku vlazne vody 1/2 lzicky cukru rovna lzicka soli olivovy olej na potirani testa napln: 500 g mleteho masa (muze byt jehneci, hovezi nebo mix obojiho - doporucuji mix) 2 cibule 4 strouzky cesneku 2 rajcata 1 cervena paprika 1 jalapeno papricka (kdo nerad palive, muze vynechat) 1 hrnek na drobno posekane maty 1,5 hrnku na drobno posekane hladkoliste petrzelky 2 lzice masla 1 lzicka rimskeho kminu 1 lzicka mlete papriky (sladke nebo palive) stava z 1 citronu sul na prouzky pokrajeny rimsky salat (hrnek = 200 ml - u testa i naplne)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na turecka pizza (lahmacun), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Turecka pizza (Lahmacun) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Turecka pizza (Lahmacun)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist