RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Thajská rybí polévka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Thajská rybí polévka, recepty Thajská rybí polévka, Thajská, rybí, polévka


Recept na Thajská rybí polévka

Recept na Thajská rybí polévka je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Thajská rybí polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
150 g jakékoli mořské ryby (měla jsem tresku) 10 ks garnel nebo krevet 2 mrkve 1 velké oloupané rajče 100 g vyzrálé dýně 2 stonky řapíkatého celeru 2 cibule 4 stroužky česneku 1 syrová chilli paprička (může se dát i více) šťáva z půlky citronu 3 čajové lžičky karí-thajský typ 2 hřebíčky citronová tráva sůl 3 lžíce olej 0,75 l zeleninového vývaru 0,75 l rybího vývaru.

Thajská rybí polévka
Zvětšit obrázek

Recept na Thajská rybí polévka

Recept na Thajská rybí polévka:
Krevety (garnely) si kuchyňsky připravíme. Ocásky ponecháme, budou se nám lépe konzumovat. Nejprve si připravíme rybí vývar. Hlavičky a krunýře dáme do hrnce se studenou vodou, přidáme rybu, 2 hřebíčky, citronovou trávu a od bodu varu vaříme 15 minut. Na poslední minutu přidáme ocásky krevet a pak je vyndáme a položíme si je na nahřátý talíř. Na druhý talíř si prsty rozdrobíme uvařenou rybu. Než jsme si uvařili rybí vývar, dáme do většího hrnce olej, nakrájenou cibuli na jemno, dva utřené stružky česneku, chilli papričku nakrájenou na malé kousky (i se semínky) a necháme 5 minut smažit, Pak přidáme nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a dýni. Když je zelenina osmažená, přidáme karí, dva prolisované stroužky česneku a rajče nasekané na malé kousky. Vše promícháme a zalijeme zeleninovým a přecezeným rybím vývarem. Hrnec přiklopíme a vaříme 20 minut. Pak polévku rozmixujeme do hladka. Dochutíme citrónovou šťávou a dle chuti dosolíme. Nakonec vložíme rozdrobenou rybu, zamícháme a je hotovo. Podáváme s krevetou, napíchnutou na bambusové slámce s kouskem citrónu a miskou rýže. U nás není rýže v patřičné vážnosti, tak aby byli spokojeni všichni, podávalo se s osmaženým chlebem.

Poznámka k receptu na Thajská rybí polévka:
Malule by nikdy rýži nevyměnila za chleba.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Thajská rybí polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rozmarynaH (Marcela)
  • Datum vložení: 16.01.2014
  • Počet porcí: 5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 150 g jakékoli mořské ryby (měla jsem tresku) 10 ks garnel nebo krevet 2 mrkve 1 velké oloupané rajče 100 g vyzrálé dýně 2 stonky řapíkatého celeru 2 cibule 4 stroužky česneku 1 syrová chilli paprička (může se dát i více) šťáva z půlky citronu 3 čajové lžičky karí-thajský typ 2 hřebíčky citronová tráva sůl 3 lžíce olej 0,75 l zeleninového vývaru 0,75 l rybího vývaru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na thajská rybí polévka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Thajská rybí polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Thajská rybí polévka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist