RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Těstoviny majonéza

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a příd

Recepty - Těstoviny majonéza

Těstoviny - návody k vaření - online kuchařka

Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové nebo rýžové.

Majonéza je hustá tučná omáčka bílé či nažloutlé barvy vzniklá emulgací oleje a vaječného žloutku. Vyrábí se rozšleháním rostlinného oleje a žloutku, ale lze použít i celé vejce nebo žloutek nahradit mlékem. Majonéza se obvykle dochucuje, např. solí, pepřem, octem či citronovou šťávou, cukrem, hořčicí apod. Majonéza se používá do salátů nebo jako pochutina k masům. Z majonézy se vyrábí další omáčky.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů
Těstovinový salát Moravanka - recept od maminky
Těstovinový salát Moravanka Těstoviny uvaříme (nepříliš do měkka), propláchneme studenou vodou a přidáme do základu: majonézu (+ jogurt) rozmícháme s hořčicí, kečupem, kořením, přidáme polovinu nálevu z Moravanky a nasekanou zeleninu. Základ musí mít výraznou chuť, aby špagety o...
Krumlovský těstovinový salát
Krumlovský těstovinový salát Těstoviny uvaříme podle návodu, salám a sýr nakrájíme na kostičky, přidáme žampiony (některé příliš velké kusy překrájíme), přidáme zeleninu z konzervy (bez nálevu), nadrobno nakrájená rajčata, přidáme majonézu a dochutíme solí. Necháme vychladn...
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou Nejprve si nkarájíme masíčko na malé kousky, přidáme solamyl, sojovku, sůl, pepř, balsamiko a vajíčko. Dobře promícháme. Na malém množství tuku pořádně orestujeme a po pěti minutách trochu podlijeme, tím se nám udělá tak trochu omáčka a necháme ješ...
Recept na Salát z těstovin a syrové zeleniny
Salát z těstovin a syrové zeleniny Těstoviny uvařit na skus, propláchnout studenou vodou, aby se nelepily a nechat dobře okapat. Smíchat jogurt s majonézou v poměru cca 1:1 nebo podle chuti. Vmíchat hořčici, sůl a pepř, potom vmíchat zeleninu a nakonec opatrně vmíchat vařené těstoviny a dochuti...
Těstovinový salát
Těstovinový salát Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Šunku a sýr nakrájíme na malé kostičky. Papriku a jarní cibulku nebo pórek pokrájíme na tenké nudličky. Vše dáme k vychladlým uvařeným tětsovinám a promícháme. Nakonec vše osolíme, opepříme a spojíme majonézou. ...
Sýrové těstoviny
Sýrové těstoviny Těstoviny uvaříme ve vroucí vodě (dle standardního postupu). Těstoviny slijeme. Porci (dle chuti) vložíme do misky. Nastrouháme si sýr na tenké nudličky. Potom sýr dáme k těstovinám a promícháme, aby těstoviny byly polepené. Pak vložíme misku s těstovinami...
Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry

Těstoviny

Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist