|
Recepty -
Těstoviny kapustaTěstoviny - návody k vaření - online kuchařka
| Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové nebo rýžové.
Kapusta obsahuje vitamín B1, B2, B3, B9 (kyselina listová), vitamin C, vitamin E, vitamin K, vápník, hořčík, selen, fosfor, draslík, síra, železo a v neposlední řadě sodík. Kapustu můžeme připravovat na mnoho způsobů, např. vařit, smažit, dusit, zapékat, pařit apod. Syrová se však nejí. Dále se dá použít do salátů. Může se použít i do studených salátů ale před konzumací se musí povařit ve vroucí vodě. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 3 receptů | Zobrazuji: 1-3 receptů | |
Těstoviny s kysaným zelím a klobásou |
|
Kapustu vymačkáme, prekrájame a dáme variť v troche vody (len aby bola zakrytá kapusta) na 10 minút spolu s bobkovým listom, korením a rascou, môžeme dať štipku cukru a dosoliť. Rátame však s tým, že korenená a slaná klobása nám zmení výslednú chuť. Poto...
|
|
|
Těstoviny s kysaným zelím |
|
Kapustu premyjeme, vyžmýkame, poprekrajujeme, dáme variť do trochy vody - cca na 10 min. Medzitým slaninu na kocky pokrájame, roztopíme, pridáme umytú osušenú a na kocky pokrájanú klobásu, necháme opiecť. Cestoviny uvaríme a všetko zmiešame - cestoviny, slaninu...
|
|
|
Nejlepší recept na Čínske nudle so zeleninou / wok |
|
Na oleji opražíme zázvor nakrájaný na drobné kúsky,pridáme plátky cibule a cesnaku,arašidy a zeleninu.Všetko prudko opražíme a zalejeme sójovou omáčkou,pridáme kari,ostrú omáčku alebo kúsok čili papričky,prípadne nejaké ostré korenie podľa vlastnej chut...
|
|
| |
| Nalezeno: 3 receptů | Zobrazuji: 1-3 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|