RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Těstoviny hlávkové zelí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a příd

Recepty - Těstoviny hlávkové zelí

Těstoviny - návody k vaření - online kuchařka

Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové nebo rýžové.

Krouhané hlávkové zelí se hodí syrové do salátů, vařené nebo kysané zelí slouží jako příloha. Pro své všestranné využití v kuchyni, jednouchou úpravu, dlouhou skladovatelnost, ať už uchováváním celých hlávek v chladu nebo konzervováním tak, že se naložilo se solí a kmínem a nechalo vykvasit, se záhy stalo základní složkou potravy. Konzumací zelí se člověku dostávalo potřebné denní dávky vitamínů, především vitamínu C, a minerálních látek, ačkoliv nebyl ještě obeznámen s jejich blahodárným účinkem na lidský organismus. Zelí se postupně šlechtilo a dnes si můžeme vybrat z mnoha odrůd zelí bílého nebo červeného. S čerstvým nebo kysaným zelím je možno kombinovat množství pokrmů, neobejde se bez něj např. německá, polská nebo ruská či ukrajinská kuchyně a své čestné místo má i v kuchyních české, rakouské, maďarské, skandinávské atd.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů
Kantonské nudle / wok
Kantonské nudle / wok Uvařené ploché nudle propláchneme, necháme okapat. Pak je opečeme v pánvi na oleji, vyjmeme a udržujeme v teple. Do oleje vložíme na kostičky nakrájené hlávkové zelí, promícháme, zalijeme vývarem. Přidáme bambus, nudličky vařeného kuřecího masa, šunky ...
Lasagne s nivou, zelím a špenátem
Lasagne s nivou, zelím a špenátem Bešamel: necháme rozpustit máslo, přidáme mouku, promícháme. Dolejeme mléko, promixujeme, aby tam nebyly hrudky z mouky, přidáme nakrájenou cibulku. Provaříme, přidáme nivu, necháme rozpustit nebo promixujeme. V takovém množství, aby byl bešamel hustý. Přid...
Nejlepší recept na Čínské nudle
Čínské nudle Nudle jakkékoliv uvaříme dle návodu, ostatní suroviny osmažíme a smícháme s uvařenými nudlemi....
Těstoviny se zelím a anglickou slaninou - recept od maminky
Těstoviny se zelím a anglickou slaninou Slaninu nakrájíme na malé kostičky-necháme vyškvařit, na to anglickou slaninu také na malé kostičky-na to nakrájené zelí-podusíme až do změknutí. V osolené vodě uvaříme těstoviny-a hotové smícháme se zelím, přisolíme, připepříme dle chuti a můžeme...
Těstoviny se zelím a salámem..je to šup-šup jídlo
Těstoviny se zelím a salámem..je to šup-šup jídlo Uvaříme si hlávkové zelí v osolené vodě a s drceným kmínem, mezi tím osmažíme cibulku a opečeme na kostičky nakrájený salám na té cibulce. Uvaříme si těstoviny...a když je zelí uvařené, scedíme ho, smícháme s cibulkou a salámem a vše smícháme s t...
Recept na Těstoviny Jana
Těstoviny Jana Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme uzené maso na kostičky a zelí na nudličky, zalijeme trochou vody a dusíme do měkka. Posypeme kmínem a trochou podravky. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a dáme do misky. Když je zelí měkké, nalij...
Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry

Těstoviny

Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist