RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Těstoviny fazole

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a příd

Recepty - Těstoviny fazole

Těstoviny - návody k vaření - online kuchařka

Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové nebo rýžové.

Fazole obsahují průměrně přibližně 20 až 25% bílkovin, 1 až 1,5% tuku, 55 až 62% sacharidů a 3 až 4% vlákniny. Z vitamínů obsahují zejména provitamin A a komplex vitamínů B. Zralé syrové fazole obsahují jedovaté látky, které se neutralizují tepelnou úpravou. Mezi tyto látky náleží jednak bílkovinné látky zvané lektiny, které způsobují shlukování červených krvinek, a přinejmenším u některých druhů i kyanogenní glykosidy faseolunatin a linamarin, z nichž se může uvolňovat kyselina kyanovodíková. Otrava syrovými fazolemi se projevuje zejména nevolností, zvracením a průjmem.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů
Zapékané těstoviny s mletým masem
Zapékané těstoviny s mletým masem Uvaříme těstoviny a smícháme s kukuřicí, tomatovou omáčkou, fazolemi. Na pánvičce si rychle osmažíme mleté maso a přidáme k těstovinám. Dáme do vymazaného pekáče. V misce si smícháme zakysanou smetanu s vajíčkem. Dáme na povrch a vložíme do trouby n...
Nejlepší recept na Smetanové těstoviny zapečené se sekanou a zelenými fazolkami
Smetanové těstoviny zapečené se sekanou a zelenými fazolkami Těstoviny si uvaříme do měkka a scedíme. Připravíme si menší pekáček, který vymažeme máslem, nebo sádlem, jak kdo má rád. Polovinu těstovin dáme na dno pekáčku a zozprostřeme.Osolíme, opepříme. Na ně naskládáme vrstvu na plátky nakrájené sekané, p...
Těstoviny s tuňákem, rajčaty, fazolemi a kukuřicí - recept od maminky
Těstoviny s tuňákem, rajčaty, fazolemi a kukuřicí Na trošce oleje jsem si orestovala nadrobno nakrájenou cibulku, poté jsem přidala tuňáka, česnek a najemnno chilli papričku. Chvíli jsem nechala spojit chutě a následně přidala fazole s kukuřicí. Zredukovala jsem vodu se zeleniny, dochutila solí a octem. Přida...
Recept na Špagety se zelenými fazolkami, slaninou a rajčaty
Špagety se zelenými fazolkami, slaninou a rajčaty Podle návodu na obalu uvaříme špagety al dente. Fazolky očistíme, zbavíme vláken, rozkrojíme na polovinu a v mírně osolené vodě je uvaříme do měkka, ale křupava. Stačí jen pár minut, samozřejmě podle stáří a kvality fazolek. Hotové fazolky potom slijeme....
Nejlepší recept na Čínské nudle s fazolkami a nivovou omáčkou
Čínské nudle s fazolkami a nivovou omáčkou V hluboké pánvi rozpustíme máslo a podusíme na něm fazolky téměř na skus (můžeme trochu podlít vodou nebo mlékem). Osolíme, přidáme česnek a na nudličky nakrájenou mortadelu. Opečeme, zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky, přilijeme mléko a povaříme...
Zapečené těstoviny s mletým masem - recept od maminky
Zapečené těstoviny s mletým masem Na oleji zpěníme cibuli,přidáme česnek na plátky a necháme zesklovatět.Pak přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme.K masu vyklopíme rajčata(pokrájená)i se šťávou,osolíme,opepříme a chvilku podusíme.Fazole na sítku propláchneme vodou a přidá...
Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry

Těstoviny

Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist