RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Telecí líčka na červeném víně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Telecí líčka na červeném víně, recepty Telecí líčka na červeném víně, Telecí, líčka, na, červeném, víně


Recept na Telecí líčka na červeném víně

Recept na Telecí líčka na červeném víně je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Telecí líčka na červeném víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Suroviny na líčka: 1 kg telecích líček 300-400 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 2 střední cibule 300 ml červeného vína 600 ml Demi glace -dá se koupit, nebo den předem uvařit, v nejhorším případě lze použít i silný vývar 3 bobkové listy 4 kuličky nového koření 10 kuliček celého pepře 3 větvičky tymiánu, rozmarýn sůl, mletý pepř máslo, rostlinný olej Suroviny na oblohu: 1 menší mrkev 1 menší petržel 4-5 žampiónů velkolistá petržel Suroviny na ramborovou kaši: 1kg brambor smetana, mléko, máslo sůl.

Telecí líčka na červeném víně
Zvětšit obrázek

Recept na Telecí líčka na červeném víně

Recept na Telecí líčka na červeném víně:
Postup na líčka: Maso osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme do zlatova, aby se zatáhlo. Opečené maso vyjmeme, do kastrolu přidáme kořenovou zeleninu pokrájenou na kostičky, cibuli pokrájenou nahrubo, popřípadně dolijeme trochu oleje, a orestujeme dohněda. Poté zalijeme červeným vínem, přidáme opečené maso a počkáme, dokud se všechno víno nevyvaří. Zalijeme demi glace, přidáme koření, tymián, rozmarýn a dusíme pod pokličkou na velmi mírném ohni cca 4-5 hodin do úplného změknutí masa. Následně maso z omáčky vyjmeme a přes jemný cedník omáčku přecedíme. Nepasírujeme! Omáčku můžeme ještě dle potřeby trochu zredukovat. Nakonec ji zahustíme vychlazeným máslem nakrájeným na kostičky. Maso vrátíme do omáčky. Líčka servírujeme s bramborovou kaší, přelité omáčkou a s orestovanou směsí hub, zeleniny a petržele. Postup obloha: Rozpálíme pánvičku, přidáme máslo a opečeme na něm mrkev a petržel nakrájenou na kolečka a žampiony nakrájené na čtvrtky. Přidáme velkolistou petržel a promícháme. Postup na kaši: Brambory uvaříme do měkka, scedíme a vrátíme na sporák a necháme všechnu zbylou vodu odpařit z brambor. Jakmile se zbavíme zbývající vody, tak brambory pečlivě rozmačkáme. Nejprve přidáme máslo a rozmícháme do hladka. Teprve poté přidáme smetanu a trochu mléka. Obojí jsme předem zahřáli. Dle chuti dosolíme. Kaši necháme před podáváním chvíli odpočinout.

Poznámka k receptu na Telecí líčka na červeném víně:
Specialita z Café Imperial :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Telecí líčka na červeném víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Mirusha
  • Datum vložení: 08.08.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: Suroviny na líčka: 1 kg telecích líček 300-400 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 2 střední cibule 300 ml červeného vína 600 ml Demi glace -dá se koupit, nebo den předem uvařit, v nejhorším případě lze použít i silný vývar 3 bobkové listy 4 kuličky nového koření 10 kuliček celého pepře 3 větvičky tymiánu, rozmarýn sůl, mletý pepř máslo, rostlinný olej Suroviny na oblohu: 1 menší mrkev 1 menší petržel 4-5 žampiónů velkolistá petržel Suroviny na ramborovou kaši: 1kg brambor smetana, mléko, máslo sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na telecí líčka na červeném víně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Telecí líčka na červeném víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Telecí líčka na červeném víně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist