|
Recept na Tchýnin chlebík
Recept na Tchýnin chlebík je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Tchýnin chlebík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 kg hladké mouky,1 droždí,1 kávová lžička soli, 2 polévkové lžíce octa, kmín, 2 dcl vody - jinak podle potřeby, raději hustější těsto.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Tchýnin chlebík
Recept na Tchýnin chlebík: Z uvedených surovin si vypracujeme těsto, tak, aby bylo hladké. Necháme asi hodinu kynout. Pak je přesuneme do pekáčku, předem vymazaného a vysypaného.Necháme chvíli odpočinout. Troubu si předem vyhřejeme na maximum a pečeme chleba na plný výkon asi 10 minut, pak ve středu chleba uděláme důlek vařechou, snížíme teplotu na 180-200 stupňů a pečeme zhruba 1 hodinu, až má chleba patřičnou barvu. Po upečení potřeme vodou
Poznámka k receptu na Tchýnin chlebík: Název vznikl podle tchýně mé dcery. Dnes jsme ho poprvé dělaly samy a snad se povedl.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tchýnin chlebík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 17.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 1/2 kg hladké mouky,1 droždí,1 kávová lžička soli, 2 polévkové lžíce octa, kmín, 2 dcl vody - jinak podle potřeby, raději hustější těsto
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tchýnin chlebík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tchýnin chlebík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tchýnin chlebík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|