RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Taťka Šmoula

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Taťka Šmoula, recepty Taťka Šmoula, Taťka, Šmoula


Recept na Taťka Šmoula

Recept na Taťka Šmoula je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Taťka Šmoula budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Korpus: 4 vejce, 240g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. Šlehačka, ztužovač,ovoce Krém: 500ml mléka, 4 lžíce cukru, 2 pudinky, 2 kostky másla, moučkový cukr. potravinářské barvy, potahová hmota, cukrářské zdobení.

Taťka Šmoula
Zvětšit obrázek

Recept na Taťka Šmoula

Recept na Taťka Šmoula:
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha.Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem. Doprostřed dortové formy měla jsem čtverec, dáme lžíci kakaového těsta a na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo - samo se rozprostře. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů a pečeme asi 45 minut. Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. Šlehačku ušleháme se ztužovačem. Krém: Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A necháme vychladnout. Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme másla a čekáme na vychladnutí krému a povolení másel. Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení. Vodu z nádoby vylijeme, puding dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to. Čtverec jsem si rozdělila na půl, aby mi vznikl obdelník. Vzniknou nám dva obdelníky. Každý plát rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe ovocem. Přiložíme korpus, pomažeme zbytkem šlehačka a přiložíme další. Na něj můžem použít hotový krém. Přiložíme poslední plát a pomažeme vršek krémem. Dáme do lednice vychladit. Obrázek Taťky jsem si nakreslila na papír, vystřihla a na vychladlý krém jsem ho obkreslila. A vnitřek dokreslila. Vše jsem obtahovala párátkem.Obrys jsem obtáhla černým krémem a zdobící špičkou. No a vše jsem podle barev vybarvovala, až vznikl hotový Šmoula. Z potahové hmoty jsem vytvořila detaily. Oči, kytičky, jméno. Použila jsem i cukrářské zdobení.

Poznámka k receptu na Taťka Šmoula:
díky, díky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Taťka Šmoula, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hodně
  • Datum vložení: 30.04.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Korpus: 4 vejce, 240g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. Šlehačka, ztužovač,ovoce Krém: 500ml mléka, 4 lžíce cukru, 2 pudinky, 2 kostky másla, moučkový cukr. potravinářské barvy, potahová hmota, cukrářské zdobení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na taťka Šmoula, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Taťka Šmoula - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Taťka Šmoula

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist