|
Recept na Svíčková podle maminky
Recept na Svíčková podle maminky je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Svíčková podle maminky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg zadního hovězího (pro náročnější svíčkové), slanina, halali(hotová nakládaná zelenina dá se koupit v každých potravinách), 1smetana na vaření nebo šlehání, l - 2 zakysané smetany(dle velikosti, nejlepší je jihočeská), máslo, cukr, mouka nebo hotová jíška..
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Svíčková podle maminky
Recept na Svíčková podle maminky: maso odblaníme, prošpikujeme slaninou, dáme do hrnce zalijeme 1 velkým nebo dvěma menšíma halali, zbytek dolijeme studenou vodou aby bylo maso potopené a dáme na dva až tři dny do lednice, poté vyndáme maso z nálevu a na pánvi nebo v nádobě ve které ho budeme péct, opečeme ze všech stran na másle, aby se zatáhlo, zalijeme částí nálevu ve kterém bylo naloženo,zakryjeme a dáme péct do trouby asi tak na 190 stupňů, postupně doléváme zbytek nálevu, když je maso měkké, tak ho vyndáme, nálev rozmixujeme do hladka, přidáme smetanu a zakysanou smetanu, přivedeme k varu, přidáme dvě polévkové lžíce cukru a zahustíme moukou.Podáváme s kynutým knedlíkem (zásadně je zadělávám v domácí pekárně) a doslazujeme na talíři brusinkama nebo rybízem naloženým na stejný způsob jako brusinky.
Poznámka k receptu na Svíčková podle maminky: když je maso ze starého vola a nechce měknout stačí přidat půl prášku do pečiva a nechat ještě tak čtvrt hodinky péct maso zaručeně změkne.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčková podle maminky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: dle množství
- Datum vložení: 25.08.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1kg zadního hovězího (pro náročnější svíčkové), slanina, halali(hotová nakládaná zelenina dá se koupit v každých potravinách), 1smetana na vaření nebo šlehání, l - 2 zakysané smetany(dle velikosti, nejlepší je jihočeská), máslo, cukr, mouka nebo hotová jíška.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčková podle maminky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčková podle maminky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčková podle maminky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|