RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče, recepty Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče, Svíčková, na, smetaně, podle, šéfkuchaře, Friče


Recept na Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče

Recept na Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče je zařazen v kategorii omáčky. K přípravě Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg hovězí svíčkové (falešné i zadní stačí) 100 g špeku 100g sádla 125 g másla kořenová zelenina (1 mrkev, půl celeru,1 petržel) 2 cibule 1 jablko (ne moc sladké) divoké koření (3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého černého pepře) 100 g krupicového cukru 150 ml octa 2 lžíce plnotučné hořčice 150 ml bílého vína masový vývar 80 g hladké mouky 250 ml čerstvé smetany sůl, pepř 1,5 citronu.

Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče
Zvětšit obrázek

Recept na Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče

Recept na Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče:
1. Maso našpikujeme – nožem uděláme do masa na několika místech po obou stranách zářezy, do nichž vetkneme špalíčky špeku (zbytek přidáme do základu) a osolíme, opepříme. 2. Připravíme si základ omáčky: V kastrole rozpustíme sádlo s máslem v poměru 1:1, vložíme nastrouhanou zeleninu a osmažíme dozlatova, teprve potom přidáme cibuli a opět orestujeme. 3. Do základu ještě dáme zkaramelizovat na kostky nakrájená jablka, přidáme cukr, hořčici a divoké koření svázané do plátýnka, přilijeme ocet a necháme ho odvařit. Když se ocet odpaří a základ krásně zkaramelizuje, vložíme do něj maso. 4. Podlijeme vínem a zalijeme vývarem (použila jsem masox) tak, aby bylo maso téměř ponořené, a necháme dusit, dokud nezměkne. Pak ho vyjmeme z omáčky i s kořením. 5. Omáčku zahustíme jíškou, rozmixujeme a ještě povaříme. 6. Nakonec ji zjemníme smetanou, dochutíme citronovou šťávou, přidáme kousek másla, znovu rozmixujeme a ještě propasírujeme.

Poznámka k receptu na Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče:
Svíčkovou jsem dělala poprvé v životě a to podle tohoto receptu a byla výborná. :) Knedlíky jsou také domácí, recept vložím do sekce knedlíky. :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Natyollie
  • Datum vložení: 19.11.2011
  • Počet porcí: 5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Omáčky
  • Suroviny: 1 kg hovězí svíčkové (falešné i zadní stačí) 100 g špeku 100g sádla 125 g másla kořenová zelenina (1 mrkev, půl celeru,1 petržel) 2 cibule 1 jablko (ne moc sladké) divoké koření (3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého černého pepře) 100 g krupicového cukru 150 ml octa 2 lžíce plnotučné hořčice 150 ml bílého vína masový vývar 80 g hladké mouky 250 ml čerstvé smetany sůl, pepř 1,5 citronu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčková na smetaně podle šéfkuchaře friče, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist