RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Svěží ovocné řezy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Svěží ovocné řezy, recepty Svěží ovocné řezy, Svěží, ovocné, řezy


Recept na Svěží ovocné řezy

Recept na Svěží ovocné řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Svěží ovocné řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na piškot: 250g hladké mouky, 200g cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 125ml oleje, 150ml pomerančového džusu nebo šťávy, 1 kypřící prášek do pečiva Na náplň: 2 zakysané smetany, 2 smetany ke šlehání, 2 ztužovače smetany (nemusí být, ale smetana se lépe vyšlehá), 100g cukru (20g můžeme nahradit vanilkovým cukrem), 1 balíček želatiny nebo želatinového ztužovače, 1 velký kompot (meruňky, mandarinky, jahody, broskve…), ale může být i čerstvé ovoce.

Svěží ovocné řezy
Zvětšit obrázek

Recept na Svěží ovocné řezy

Recept na Svěží ovocné řezy:
Na piškot vyšleháme do pěny vejce s oběma cukry, poté zapracujeme na středním stupni šlehače olej a džus. Pak krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymazaný a vysypaný plech naplníme těstem a uhladíme. Pečeme na 180°C asi 25-30 min. Zatím si vyšleháme smetany s cukrem a ztužovačem (nebo bez) do tuha. Okapané ovoce pokrájíme na menší kousky a promícháme se zakysanou smetanou. Pak lehce vmícháme tuhou šlehačku. Želatinu (dortovou, nebo může být i na vaječnou tlačenku) připravíme podle návodu na obale a důkladně, ale jemně vmícháme do smetanovo-ovocné náplně. Nalijeme na korpus a necháme v ledničce 3-4 hodiny ztuhnout.

Poznámka k receptu na Svěží ovocné řezy:
Piškot s pomerančovou šťávou má opravdu vynikající citrusovou chuť. Vyzkoušejte ho i na vaše osvědčené moučníky!!!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svěží ovocné řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: aanicka (Anna Kubincová)
  • Datum vložení: 02.09.2009
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Na piškot: 250g hladké mouky, 200g cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 125ml oleje, 150ml pomerančového džusu nebo šťávy, 1 kypřící prášek do pečiva Na náplň: 2 zakysané smetany, 2 smetany ke šlehání, 2 ztužovače smetany (nemusí být, ale smetana se lépe vyšlehá), 100g cukru (20g můžeme nahradit vanilkovým cukrem), 1 balíček želatiny nebo želatinového ztužovače, 1 velký kompot (meruňky, mandarinky, jahody, broskve…), ale může být i čerstvé ovoce
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svěží ovocné řezy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svěží ovocné řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svěží ovocné řezy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist