RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Světlý medovník

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Světlý medovník, recepty Světlý medovník, Světlý, medovník


Recept na Světlý medovník

Recept na Světlý medovník je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Světlý medovník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
38 dkg cukru 3 lžíce mléka 3 lžíce medu 15 dkg Hery 3 lžičky jedlé sody 3 celá vejce + - 1 kg hladké mouky ------------------------ Krém na slepování: 1,2 litru mléka 15 lžic krupice 20 dkg Hery 15 dkg moučkového cukru 2 vanilkové cukry rum na posypání - mleté ořechy džem.

Světlý medovník
Zvětšit obrázek

Recept na Světlý medovník

Recept na Světlý medovník:
Do hrnce na mírný oheň (2) dáme cukr, vejce, Heru, sodu, mléko, med a mícháme. Po rozpuštění mícháme ještě asi 3 minuty (cukr ode dna mírně karamelizuje). Pak se přidá postupně cca 700 - 800 g hladké mouky a udělá se těsto. Zbytek mouky si nechte na vál, kde se těsto ručně dodělá do takové podoby, aby nebylo moc gumové (tvrdé) a dalo se hezky vyválet. Každé těsto je jiné, já jsem dala do posledního medovníku max. 950 g mouky (do předchozího jsem dala naopak něco málo přes 1 kg). Rozdělíme na 6 dílů. Vymažeme plechy. Vyválíme placky na velikost plechu a pečeme v troubě (160 °C) - pozor, těsto se peče velmi rychle (4-6 minut). Krém - z mléka a krupice si uvaříme kaši na vodní lázni. Necháme vychladnout. Poté přidáme Heru, cukry, rum a šleháme. Na 1. a 5. plcku dáme marmeládu (já dávám domácí marmeládu z červeného rybízu). Na 2.,3.,4. a 6. placku natřeme krém. Po namazání posledního plátu posypeme mletými ořechy. Necháme 1-2 dny v chladu.

Poznámka k receptu na Světlý medovník:
Hlavní fotka je medovník ze 4 plátů, který jsem dělala před 2 měsíci - ingredince jsou stejné, akorát recept je upravený pro 4 pláty.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Světlý medovník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: bartja
  • Datum vložení: 03.10.2013
  • Počet porcí: 20
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: 38 dkg cukru 3 lžíce mléka 3 lžíce medu 15 dkg Hery 3 lžičky jedlé sody 3 celá vejce + - 1 kg hladké mouky ------------------------ Krém na slepování: 1,2 litru mléka 15 lžic krupice 20 dkg Hery 15 dkg moučkového cukru 2 vanilkové cukry rum na posypání - mleté ořechy džem
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na světlý medovník, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Světlý medovník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Světlý medovník

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist