RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím, recepty Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím, Svatomartinská, husa,


Recept na Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím

Recept na Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 husí stehna 2 červená jablka 1 velká žlutá cibule 1 velká červená cibule máslo mletý a celý kmín sůl 100 ml bílého vína 2 lžíce hladké mouky vývar Přílohové zelí: 1/2 hlávky bílého zelí 2 červená jablka 2 lžíce třtinového cukru 3 lžíce krystalového cukru 1 cibule nebo 3 šalotky cca 150 ml jablečného džusu máslo kmín pepř sůl Rolované knedlíky: 500 g brambor 140 g hrubé mouky 1 vejce 50 g krupičky 25 g solamylu 20 g změklého másla 1 žloutek 100 g tenkých plátků anglické slaniny sůl.

Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím
Zvětšit obrázek

Recept na Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím

Recept na Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím:
Husí stehna omyjeme a vetřeme do nich sůl a mletý či drcený kmín. Posypeme celým kmínem a zabalíme do potravinové fólie. Vložíme do ledničky do druhého dne. Uvaříme brambory ve slupce (počítáme s jednou středně velkou bramborou navíc, abychom po oloupání získali 500 g), necháme vychladnout a do druhého dne necháme odležet v lednici. Druhý den vyndáme maso nejméně dvě hodiny před pečením, aby získalo pokojovou teplotu. V kastrolu, který má poklici a lze ho vložit do trouby, osmahneme jemně nakrájenou žlutou i červenou cibuli na másle dohněda. Přidáme kousky jablek bez jádřince ale se slupkou, orestujeme a vložíme stehna. Přilijeme deci vína a tři deci vývaru (nejlépe teplého), přikryjeme poklicí a vložíme do trouby, rozpálené na 200°C. Po deseti minutách stáhneme teplotu na 170°C. Po půlhodinách maso podléváme, přeléváme a kontrolujeme. Pečeme hodinu a půl. Mezitím připravíme přílohové zelí (viz níže). Upečené maso vyndáme na talíř a odstraníme z něj případné zbytky cibulky. Výpek přecedíme, aby zbyla pouze šťáva. Z povrchu výpeku odstraníme většinu vypečeného sádla a uschováme si pro jiné účely. Ve vodě rozkvedláme 2-3 lžíce hladké mouky a přilijeme je ke šťávě. Promícháme, vrátíme do kastrolu pro pečení a přidáme stehna, která lehce okmínujeme a polijeme odebraným tukem (jen tak lžičku na jednu porci masa). Přiklopíme a vrátíme do trouby. Mezitím pracujeme na knedlíku (viz níže). Asi po půl hodině odstraníme pokličku a stehýnka dopečeme dozlatova za teploty zvýšené na 200°C. Zelí připravíme v první fázi pečení masa, protože není problém ho nechat vychladnout a poté přihřát. Odstraníme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Dáme vařit vodu, kterou osladíme třemi lžícemi krystalového cukru. Do vroucí vody dáme nakrájené zelí a vaříme 15 minut. Poté scedíme. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo (případně přidáme trochu vypečeného husího sádýlka z trouby) a orestujeme jemně nakrájené šalotky nebo cibulku. Přidáme malé kostičky oloupaných jablíček, po minutce zasypeme třtinovým cukrem a necháme karamelizovat. Zalijeme džusem a redukujeme do té doby, než se většina tekutiny odpaří a jablka budou měkká. Přidáme uvařené zelí, dobře promícháme a prohříváme 10 minut. Pokud by chyběla tekutina, přilijeme vývar nebo jablečný džus. Nakonec zelí výrazně dochutíme solí, mletým kmínem, pepřem, octem a případně cukrem. Odstavíme a ohřejeme až před podáváním. Na knedlíky si připravíme mísu, do které jemně nastrouháme uvařené a oloupané brambory, dostatečně je osolíme, přidáme vajíčko, krupičku, solamyl a polovinu množství mouky. Rukou vypracujeme těsto, do kterého průběžně zapracováváme zbylou mouku a kousky měkkého másla. Pokračujeme až do okamžiku, kdy je těsto kompaktní, nelepí se na ruce a je pevné. Do vhodného kastrolu dáme vařit dostatečné množství osolené vody. Pracovní plochu umyjeme, navlhčíme pomocí houbičky a pokryjeme ji potravinovou fólií (dvě řady vedle sebe a dvě vrstvy na sobě). Jemně potřeme olejem, položíme na ni bochánek těsta a rozplácneme ho. Posypeme hrubou moukou a vyválíme do obdélníkového tvaru na tloušťku cca 4mm. Potřeme žloutkem a poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Pomocí fólie zavineme do roládky, rozpůlíme a každý knedlík zabalíme do utěrky. Vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 21 minut. Vidličkou vybalíme knedlíky z utěrek do vroucí vody, utěrky odstraníme a knedlíky přeneseme na prkénko, kde je opatrně propícháme hroty vidličky. Knedlíky krájíme na cca 3cm vysoká kolečka. Upečená stehna servírujeme s horkým jablečným zelím, kolečky knedlíků a podléváme je zahuštěnou vypečenou šťávou.

Poznámka k receptu na Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím:
Zdroj: Menu.domů.cz

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 12.01.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 4 husí stehna 2 červená jablka 1 velká žlutá cibule 1 velká červená cibule máslo mletý a celý kmín sůl 100 ml bílého vína 2 lžíce hladké mouky vývar Přílohové zelí: 1/2 hlávky bílého zelí 2 červená jablka 2 lžíce třtinového cukru 3 lžíce krystalového cukru 1 cibule nebo 3 šalotky cca 150 ml jablečného džusu máslo kmín pepř sůl Rolované knedlíky: 500 g brambor 140 g hrubé mouky 1 vejce 50 g krupičky 25 g solamylu 20 g změklého másla 1 žloutek 100 g tenkých plátků anglické slaniny sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist