RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Švarcvaldský dort

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Švarcvaldský dort, recepty Švarcvaldský dort, Švarcvaldský, dort


Recept na Švarcvaldský dort

Recept na Švarcvaldský dort je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Švarcvaldský dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 4 vejce 100 g cukru 150 g čokolády na vaření 100 g másla 5 lžic švarcvaldské třešňovice (lze nahradit 4 lžícemi rumu) 50 g hladké mouky 1 kypřící prášek špetka soli 50 g pšeničného škrobu (lze nahradit kukuřičným) 150 g mletých lískových ořechů (lze nahradit vlašskými) Náplň: 400 ml sladké smetany ke šlehání 1 vanilkový cukr 750 g kompotovaných višní 50-80g čokoládových hoblin.

Švarcvaldský dort
Zvětšit obrázek

Recept na Švarcvaldský dort

Recept na Švarcvaldský dort:
Postup – Korpus: Troubu rozehřejeme na 190°C. Vejce utřeme s cukrem. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni se 2 lžícemi vody. Mezitím si rozpustíme máslo a necháme jej mírně vychladnout. Rozpuštěné vychladlé máslo, rozpuštěnou čokoládu a třešňovici vmícháme do utřených vajec. Dále vmícháme ořechy, mouku, kypřící prášek, sůl a škrob. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a naplníme ji těstem. Pečeme asi 45 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout a rozkrojíme na dvě nebo tři kola (dle velikosti formy). Postup – Náplň: Necháme si okapat višně. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem. Spodní vrstvu dortu potřeme asi 1-2 cm vrstvou šlehačky (dort plníme v nastavitelném dortovém prstenci), třešně klademe na šlehačkovou vrstvu a lehce je vmáčkneme dovnitř, poté položíme další vrstvu korpusu. Jakmile máme dort naplněný položíme na něj kulatý kus tvrdého papíru a zatížíme (velkou plnou konzervou/ kilem cukru atd.…) a postavíme na 1 hodinu do chladu. Po hodině odstraníme zátěž, papír i dortový prstenec a povrch a okraje potřeme zbylou šlehačkou, kterou pak ozdobíme čokoládovými hoblinami nebo nastrouhanou čokoládou.

Poznámka k receptu na Švarcvaldský dort:
Doba přípravy cca 1 hodina Doba pečení cca 45 minut Doba tuhnutí cca 1 hodina

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švarcvaldský dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: gleys
  • Datum vložení: 01.10.2011
  • Počet porcí: 12
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Těsto: 4 vejce 100 g cukru 150 g čokolády na vaření 100 g másla 5 lžic švarcvaldské třešňovice (lze nahradit 4 lžícemi rumu) 50 g hladké mouky 1 kypřící prášek špetka soli 50 g pšeničného škrobu (lze nahradit kukuřičným) 150 g mletých lískových ořechů (lze nahradit vlašskými) Náplň: 400 ml sladké smetany ke šlehání 1 vanilkový cukr 750 g kompotovaných višní 50-80g čokoládových hoblin
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švarcvaldský dort, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švarcvaldský dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švarcvaldský dort

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist