RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Studená kuchyně bílý jogurt

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a o

Recepty - Studená kuchyně bílý jogurt

Studená kuchyně - návody k vaření - online kuchařka

Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a ovoce používáme v syrovém stavu; můžeme je podávat v kterékoliv denní době; hospodárné vyžití surovin; lze obměnami vytvářet nové výrobky; splňují předpoklady biologicky hodnotné stravy(saláty, ovoce); jsou čím dál víc oblíbenější; cenová dostupnost. Jejich NEVÝHODOU je oproti teplé k. že jejich vůně není výrazná.

Jogurt působí blahodárně na střevní mikroflóru člověka a je spolu s acidofilním mlékem nejvýznamnější probiotickou potravinou. Jogurt je mléčný výrobek, při kterém se v mléce po 4–8 hodin nechávají při teplotě asi 40 °C vyvíjet bakterie, které procesem zvaným kysání přemění cukr (laktózu) na kyselinu mléčnou. Pokud se přidají k jogurtu další bakterie (probiotické bakterie) či jiné látky (např. vitaminy, stopové prvky či minerály), můžeme hovořit o jogurtu jako o nejrozšířenější funkční potravině na světě.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 8 receptůZobrazuji: 1-8 receptů
Cuketová terina
Cuketová terina Formu na terinu (hranatý biskupský chlebíček) vyložíme potravinovou fólií. Cuketu opatrně podélně nakrájíme na hodně tenké plátky a povaříme do poloměkka v osolené vodě s přídavkem masoxu. Cuketa se nesmí rozvařit, musí zůstat trochu pevná. Ihned ji zc...
Recept na Norské vejce
Norské vejce Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii, uvařenou mrkev a celer - vše na drobné kostičky. Přidat sterilovaný hrášek. Gothajský sal...
Rajčatový Vlašák
Rajčatový Vlašák Rajčata a cibuli drobně nakrájíme, osolíme, opepříme, necháme v chladu 2 hodiny uležet. Sýr i vejce nastrouháme, uzeninu nakrájíme, promícháme s rajčatovým základem a zalijeme jogurtem nebo Majolkou® Salát taky můžeme zalít aspikem a nechat ztuhnout...
Lehký zeleninovo-sýrový salátek k bagetce
Lehký zeleninovo-sýrový salátek k bagetce Rajčata a salátové okurky si pokrájíme na kostičky.Jarní cibulku pokrájíme nadrobno. Nivu a balkánský sýr nastrouháme nahrubo Přidáme tvaroh, jogurt, lučinu a vše zamícháme.Dle každého dochutíme solí a čerstvým pepřem. Podáváme s bagetkou....
Pomazánka "co dům dal"
Pomazánka Maso nameleme nebo rozsekáme najemno, cibuli nakrájíme najemno, vejce a okurek nastrouháme najemno, a smícháme se zbytkem potravin....
Majonéza bez oleje
Majonéza bez oleje Vidličkou roztíráme sýr a postupně přidáváme jogurt.Třeme na hladkou hmotu a jogurtu přidáváme tolik,až nám hustota vyhovuje.S přidáním křenu nebo hořčice vytvoříme různé chutˇové varianty. Hodí se do všech druhů salátů....
Zdravá svačinka ze zeleniny - recept od maminky
Zdravá svačinka  ze zeleniny Omytou zeleninu - okurku i rajčátka si pokrájíme na malé kostičky. Zakysanou smetanu nebo jogurt smícháme se solí a čerstvě mletým pepřem, dijonskou hořčicí a vše pěkně promícháme. Plátky rajčátek a okurek poklademe okolo salátku. Podáváme s pečivem ne...
Recept na Tzatziky
Tzatziky Okurku nastrouháme najemno, česnek prolisujeme, vše smícháme s jogurtem a podle chuti dosolíme....
Nalezeno: 8 receptůZobrazuji: 1-8 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo

Studená kuchyně

Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist