RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Štrůdl s opilými jablky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Štrůdl s opilými jablky, recepty Štrůdl s opilými jablky, Štrůdl, opilými, jablky


Recept na Štrůdl s opilými jablky

Recept na Štrůdl s opilými jablky je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády. K přípravě Štrůdl s opilými jablky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
330g rozváleného listového těsta 4 větší kyselejší jablka 3PL rumu nejlépe Božkovského můžete přidat k jablkům do rumu také rozinky ( u nás se nejí, takže my bez ) a dále 25g másla 15g hnědého cukru ( nebo trošku více, podle chuti ) 25g strouhanky ( někdy dávám pro obměnu nastrouhané rumové perníčky ... skvělá záležitost ) 1KL skořice 2 hřebíčky a půl badyánu ( rozdrcené najemno ).

Štrůdl s opilými jablky
Zvětšit obrázek

Recept na Štrůdl s opilými jablky

Recept na Štrůdl s opilými jablky:
Nejprve oloupeme a vykrájíme jablka a nakrájíme je na tenké plátky. Zalijeme je rumem a šťávou z citronu. Necháme je alespoň půl hodiny sát, občas promícháme, aby se veškerá tekutina vstebala do jablek. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pokud máme rozválené těsto i s pečícím papíem, použijeme ho. Na pánev dáme rozpustit máslo, přisypeme cukr, koření a strouhanku a necháme zkaramelizovat. Troubu předehřejeme na 180C. Jablka naklademe doprostřed těsta, posypeme strouhankovou směsí a zabalíme. Těsně před vložením do trouby štrůdl zlehka postříkáme studenou vodou. Těsto pak bude křupavější a bude lépe listovat, než pokud ho potřeme vejcem nebo máslem. Pečeme dozlatova.

Poznámka k receptu na Štrůdl s opilými jablky:
Tento recept pochází z knihy Recepty z farmářského trhu od Hany Michopulu, která jej převzala od staré kavárnické rodiny Diglasů. Fotopostup ( pro začátečníky ) a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Štrůdl s opilými jablky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: 1974andrea
  • Datum vložení: 22.01.2015
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
  • Suroviny: 330g rozváleného listového těsta 4 větší kyselejší jablka 3PL rumu nejlépe Božkovského můžete přidat k jablkům do rumu také rozinky ( u nás se nejí, takže my bez ) a dále 25g másla 15g hnědého cukru ( nebo trošku více, podle chuti ) 25g strouhanky ( někdy dávám pro obměnu nastrouhané rumové perníčky ... skvělá záležitost ) 1KL skořice 2 hřebíčky a půl badyánu ( rozdrcené najemno )
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Štrůdl s opilými jablky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Štrůdl s opilými jablky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Štrůdl s opilými jablky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist