RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Stout chléb (chléb z černého piva)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Stout chléb (chléb z černého piva), recepty Stout chléb (chléb z černého piva), Stout, chléb, (chléb, černého, piva)


Recept na Stout chléb (chléb z černého piva)

Recept na Stout chléb (chléb z černého piva) je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Stout chléb (chléb z černého piva) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
550g celozrnné mouky, 200g hladké mouky, 300ml silného černého piva, 220ml podmáslí, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžičky jedlé sody, 1 lžička soli, olej.

Stout chléb (chléb z černého piva)
Zvětšit obrázek

Recept na Stout chléb (chléb z černého piva)

Recept na Stout chléb (chléb z černého piva):
Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, jedlou sodu a sůl. Promícháme a vsypeme celozrnnou mouku s cukrem. Vmícháme podmáslí s pivem a zpracujeme pevné nelepivé těsto. Přendáme jej do olejem vymazané pečící formy na chléb a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím rozpálíme troubu na 230 stupňů. Odpočatý chléb vložíme do trouby a po 10 minutách pečení snížíme teplotu na 180 stupňů. Pečeme dalších 25 minut. Po upečení by chléb měl mít zlatavou pevnou kůrku a po zaklepání na spodní část by měl vycházet dutý zvuk. Chléb necháme zchladnout na mřížce a podáváme.

Poznámka k receptu na Stout chléb (chléb z černého piva):
Velkou výhodou tohoto chleba je, ze nekyne, tudíž do hodiny máte na stole krásně voňavý, čerstvý a nadýchaný chléb, který má díky pivu a podmáslí příjemnou ojedinělou chuť. Použila jsem pivo Guinness. Název chleba jsem zvolila, protože v Anglii je silné černé pivo označováno „stout“ a originální název „Stout bread“ jsem nechtěla příliš měnit. Pekla jsem podle receptu mého velkého oblíbence Paula Hollywooda z pořadu BBC „Paul Hollywood’s Bread“ www.lucasinka.cz

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Stout chléb (chléb z černého piva), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
  • Datum vložení: 20.06.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 550g celozrnné mouky, 200g hladké mouky, 300ml silného černého piva, 220ml podmáslí, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžičky jedlé sody, 1 lžička soli, olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na stout chléb (chléb z černého piva), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Stout chléb (chléb z černého piva) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Stout chléb (chléb z černého piva)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist