RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince, recepty Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince, Štikozubec, bazalkovo-rajčatové, peřince


Recept na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince

Recept na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 podlouhlé filety ze štikozubce 5-10 dkg slaniny hrst lístků čerstvé bazalky-nasekat nadrobno 1 větší rajče bez slupky nakrájené na kostičky 3 polévkové lžíce oleje 1 polévková zarovnaná lžíce hladké mouky 100 ml mléka 250 ml 30% smetany 1/2 kostky zeleninového bujonu na dochucení trošku soli,citronová šťáva(nemusí být).

Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince
Zvětšit obrázek

Recept na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince

Recept na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince:
Rajče opláchneme, nařízneme nožíkem do kříže, dáme do misky, zalijeme vařící vodou, po minutě ochladíme studenou, slupku lehce stáhneme, rajče rozpůlíme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme odhadem na 8 cm dlouhé a 1/2 cm široké proužky. Rozmrazené plátky štikozubce dobře osušíme, ve dvou místech proti sobě propíchneme nožem dírky a ty protáhneme připravenou slaninou. Pokud nám kousek slaniny ještě zbylo, nakrájíme na menší kousky, dáme do hlubší pánve na 3 PL oleje lehce vyškvařit, pak přidáme plátky ryby protažené slaninou a necháme po 5 minutách z každé strany na silnějším plameni osmažit. Takto osmaženou rybu dáme z pánvice stranou, do výpeku dáme na jednu minutu orestovat polovinu z nakrájené bazalky (hezky pustí aroma a chuť), přisypeme zarovnanou PL hladké mouky, zamícháme, trošku zarestujeme na mírném plameni-2 minutky, přilijeme mléko, smetanu, rozdrobíme polovinu zeleninového bujonu a promícháme. Přidáme připravené nakrájené rajče, zbytek nakrájené bazalky, do toho všeho vložíme nazpět osmažené plátky rybky a necháme na mírném plameni 10 minut za občasného promíchání odspodu ještě provařit. Kdo chce, tak podle své chuti může přisolit nebo dochutit citronovou šťávou. Já jsem nedávala už nic. Podáváme s bramborem.

Poznámka k receptu na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince:
Rybku jsme neměli už delší dobu. Máme rádi štikozubce, pro jen nepatrné množství kůstek. Tahle kombinace použitých surovin se mi zdála vhodná, příprava byla opravdu nenáročná a na dnešním obědě jsme si pochutnali:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 10.06.2011
  • Počet porcí: 4 podlouhlé filety štikozubce(mořské štiky)
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 4 podlouhlé filety ze štikozubce 5-10 dkg slaniny hrst lístků čerstvé bazalky-nasekat nadrobno 1 větší rajče bez slupky nakrájené na kostičky 3 polévkové lžíce oleje 1 polévková zarovnaná lžíce hladké mouky 100 ml mléka 250 ml 30% smetany 1/2 kostky zeleninového bujonu na dochucení trošku soli,citronová šťáva(nemusí být)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist