RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Sterilované zelí dušené v papiňáku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Sterilované zelí dušené v papiňáku, recepty Sterilované zelí dušené v papiňáku, Sterilované, zelí, dušené, papiňáku


Recept na Sterilované zelí dušené v papiňáku

Recept na Sterilované zelí dušené v papiňáku je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Sterilované zelí dušené v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
670 g bílého sterilovaného zelí 5 g vyuzeného špeku 5 g valašské slaniny 1 cibule 1 pl oleje 1 pl hladké mouky 1 kl celého kmínu 1 dl vody dle potřeby sůl,cukr,ocet.

Sterilované zelí dušené v papiňáku
Zvětšit obrázek

Recept na Sterilované zelí dušené v papiňáku

Recept na Sterilované zelí dušené v papiňáku:
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Špek a slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a dáme společně s kmínem do hrnce na rozehřátý olej na 2minuty osmahnout. Pak přidáme cibulku, další 2minuty restujeme, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme opražit do zlatavé barvy. Poté vmícháme zelí i s nálevem, podlijeme 1dl vody, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum zelí dusíme 3 minuty. Po ochlazení hrnec otevřeme, bude-li třeba každý dle své chuti dochutíme a máme přílohu k různě upravenému masu, prejtu, jitrnici hotovou.

Poznámka k receptu na Sterilované zelí dušené v papiňáku:
Špeku, nebo slaniny se může použít jen jeden druh. Místo zasmažené mouky se může použít jeden větší syrový brambor, který nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, po osmahnutí slaniny a cibulky vmícháme zelí, deci vody a vmícháme nastrouhaný brambor. Vaříme také 3minuty. Já už po uvaření ničím nedochucuji, ale každý máme jiné chutě:-)Stejným způsobem připravuji kysané i hlávkové zelí, tam se ale doba dušení pohybuje kolem 5-8minut.Také záleží na množství zelí. Našla jsem zde jeden recept na papiňákové zelíčko, přidávám do podobných.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sterilované zelí dušené v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 21.04.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 670 g bílého sterilovaného zelí 5 g vyuzeného špeku 5 g valašské slaniny 1 cibule 1 pl oleje 1 pl hladké mouky 1 kl celého kmínu 1 dl vody dle potřeby sůl,cukr,ocet
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sterilované zelí dušené v papiňáku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sterilované zelí dušené v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sterilované zelí dušené v papiňáku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist