RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami, recepty Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami, Steak, nízk


Recept na Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami

Recept na Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 plátky nízkého roštěnce (striploin steak) po 200 g 200 ml husté sladké smetany 6-8 lžic čerstvě nastrouhaného křenu 3-4 hrsti dlouhých zelených fazolek 70 g anglické slaniny vcelku olivový olej čerstvě mletý barevný pepř hrubě mletá mořská sůl 1-2 lžíce čerstvého másla 100 ml masového vývaru nebo horké vody.

Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami
Zvětšit obrázek

Recept na Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami

Recept na Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami:
Maso očistíme a zbavíme okrajových tukových blan (Nemusíme je vyhazovat - po třech hodinách probublávání s kořenovou zeleninou je z nich výborný rosolovitý vývar). Plátky potřeme olejem a necháme v chladničce odležet (od zakoupení dobře vyzrálého masa asi jeden den). Hodinu a půl před tepelnou úpravou přemístíme do pokojové teploty, aby bylo maso rovnoměrně rozležené. Troubu předehřejeme na 150°C a vložíme do ní talíře k podávání. Do misky nalijeme smetanu, přidáme čerstvě nastrouhaný křen, zlehka osolíme a dobře promícháme. Fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a vhodíme do kastrolku, v němž jsme rozškvařili slaninu nakrájenou na kostičky. Udržujeme teplé. Rozehřejeme pánev (nejlépe železnou, litinovou) a vložíme plátky masa, které těsně předtím osolíme hrubě mletou mořskou solí. Opečeme z jedné strany 4 minuty, otočíme, snížíme teplotu a opékáme další 4 minuty. Opečené maso přendáme na nahřátý talíř a vložíme do trouby. Do výpeku v pánvi přidáme cca 100 ml horkého masového vývaru nebo vody a vzápětí vlijeme připravenou smetanu s křenem. Necháme provařit, dochutíme pepřem a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Odstavíme z plotýnky a do omáčky všleháme 1-2 lžíce studeného másla. Hovězí steaky (v tomto případě připravené medium, středně propečené), servírujeme na zelených fazolkách se slaninou a přeléváme křenovou omáčkou. Pro větší jedlíky podáváme s rozpečenou bagetkou.

Poznámka k receptu na Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami:
Nádhera nádherná

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 31.03.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 4 plátky nízkého roštěnce (striploin steak) po 200 g 200 ml husté sladké smetany 6-8 lžic čerstvě nastrouhaného křenu 3-4 hrsti dlouhých zelených fazolek 70 g anglické slaniny vcelku olivový olej čerstvě mletý barevný pepř hrubě mletá mořská sůl 1-2 lžíce čerstvého másla 100 ml masového vývaru nebo horké vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist