RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Šťavnaté bramborové koblihy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Šťavnaté bramborové koblihy, recepty Šťavnaté bramborové koblihy, Šťavnaté, bramborové, koblihy


Recept na Šťavnaté bramborové koblihy

Recept na Šťavnaté bramborové koblihy je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Šťavnaté bramborové koblihy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500g moučných brambor - 2 balíčky sušeného droždí po 7g - 320ml teplého mléka - 120ml slunečnicového oleje - 100g cukru - 2 vejce - 1lžička soli - 1kg hladké mouky Poleva - 150g moučkového cukru - 2-3-lžíce horké vody.

Šťavnaté bramborové koblihy
Zvětšit obrázek

Recept na Šťavnaté bramborové koblihy

Recept na Šťavnaté bramborové koblihy:
Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a vaříme asi 15minut do měka. Scedíme, 120ml vody z brambor si dáme stranou. Brambory vidličkou jemně rozmačkáme. Odměřenou vodu z brambor nalijeme do velké mísy a necháme zchladnout, pak v ní rozpustíme droždí. K droždí přimícháme brambory, teplé mléko, olej,cukr, vejce a sůl. Postupně přidáváme mouku dokud nevznikne hladké těsto. Z těsta vytvarujeme bochánek. Mísu vymažeme olejem, těsto v ní několikrát obrátíme a necháme kynout asi 1hodinu. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, znovu ho přemícháme a ještě 30minut necháme kynout. Po vykynutí na pomoučeném vále rozválíme těsto asi na půlcentimetrový plát, vykrajujeme kolečka a usmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Na papírové utěrce necháme koblihy okapat. Z moučkového cukru a vody umícháme řídkou polevu, kterou koblihy potřeme. Po zaschnutí můžeme koblihy nazdobit čokoládou.

Poznámka k receptu na Šťavnaté bramborové koblihy:
hanah tedy takto v podvečer vkládat tak chutné a lákavé dobroty snad mne neskolí mrákoty, ale 5.tý bodík ten tam sedí jako ulitý

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnaté bramborové koblihy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hanahcotton (Hanka Svatušková)
  • Datum vložení: 25.09.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: 500g moučných brambor - 2 balíčky sušeného droždí po 7g - 320ml teplého mléka - 120ml slunečnicového oleje - 100g cukru - 2 vejce - 1lžička soli - 1kg hladké mouky Poleva - 150g moučkového cukru - 2-3-lžíce horké vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnaté bramborové koblihy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnaté bramborové koblihy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnaté bramborové koblihy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist