|
Recept na Šťavnatá kuřecí roláda
Recept na Šťavnatá kuřecí roláda je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Šťavnatá kuřecí roláda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší kuře, 50 g vepř.šunky, 200 - 300 g kořenové zeleniny (2 mrkve, 1/2 petržele,kousek celeru), zelená petrželka, 50 g másla, sůl, bílý pepř, hladká mouka..
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Šťavnatá kuřecí roláda
Recept na Šťavnatá kuřecí roláda: Kuře vykostíme, jemně naklepeme (přes igelit. sáček), osolíme, popřípadě opepříme. Na pánvi si rozpustíme 1/2 dávky másla, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, orestujeme, osolíme, podlijeme trochou vody a podusíme - zelenina musí zůstat šťavnatá, ale nesmí pod ní být po vypnutí "loužička". Na připravený plát masa, poklademe plátky šunky, na ně rozetřeme vychladlou směs a posypeme sekanou zelenou petrželkou. Roládu pevně svineme, převážeme nití,osolíme a vložíme do pekáčku. Přidáme zbytek másla, roládu opečeme ze všech stran, podlijeme horkou vodou nebo vývarem - do 1/3 výšky masa - přiklopíme a pečeme v troubě do měkka. Při pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a dle potřeby mírně podléváme. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou nebo moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme provařit, dle potřeby dosolíme a hotovou šťávu zjemníme kouskem másla. Měkké maso nakrájíme na plátky, přeléváme šťávou a podáváme s rýží, vařenými bramborami, bramborovou kaší. Můžeme doplnit hlávkovým či zelným salátem nebo kompotem.
Poznámka k receptu na Šťavnatá kuřecí roláda: Fotky vykoštění nedávám, jsou ve skvělém provedení u Žížaly http://www.toprecepty.cz/recept/3910-pikantni-kure... a Výbušné http://www.toprecepty.cz/recept/1899-vykostovanie-....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnatá kuřecí roláda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 05.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 větší kuře, 50 g vepř.šunky, 200 - 300 g kořenové zeleniny (2 mrkve, 1/2 petržele,kousek celeru), zelená petrželka, 50 g másla, sůl, bílý pepř, hladká mouka.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnatá kuřecí roláda,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnatá kuřecí roláda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnatá kuřecí roláda
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky Vložil: Audri 2019-03-30 13:52:16
Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ... Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka Vložil: Vendula 2019-01-19 22:15:16
Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn... Výborné Domácí peciválky - Peciválky Vložil: Eva 2018-12-26 15:27:42
Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ... |
|