RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou, recepty Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou, Staročeské, vepřové, že


Recept na Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou

Recept na Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na bramborové rolády: 600 g den předem vařených brambor, sůl dle potřeby - zhruba lžička, 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření, 80 g hrubé mouky, 80 g hrubé krupice nebo dětské krupičky, 1 zarovnaná lžíce solamylu, 60 g jemně nastrouhané mrkve, čerstvá nať petrželky. 4 hrubší vepřové kotlety s kostí (pro milovníky kuřecího masa 4 stehna),sůl, mletý pepř, 10 - 15 g hladké mouky, 500 g kysaného zelí, 80 g libové anglické slaniny vcelku nebo šunka, 1 střední cibule, 2 lžíce oleje, špetka cukru dle potřeby 2 větší jablka, 20 g másla, 20 g cukru krupice, zhruba 5 cl vody nebo raději vína..

Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou
Zvětšit obrázek

Recept na Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou

Recept na Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou:
Brambory si jemně nastrouháme, přidáme hrubou mouku, krupici nebo krupičku, solamyl, 1 vejce, sůl a zpracujeme těsto. Množství mouky a krupice se může nepatrně lišit podle toho, jaké máme brambory. Pracovní desku kuchyňské linky si mírně přetřeme vodou a položíme kus mikroténové fólie - neklouže nám. Na této fólii si vyvalíme polovinu těsta do obdélníkového tvaru, potřeme vejcem a posypeme jemně nastrouhanou mrkví. Svineme do závinu a do fólie pevně zabalíme. Druhý díl těsta místo mrkví posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí. Nejraději v podlouhlém pekáčku už musíme mít připravenou vroucí vodu, rolády do ní vložíme, přiklopíme a vaříme 20 minut - dle velikosti i malinko déle.V polovině vaření otočíme, po 20 minutách vyjmeme a po chvíli odstraníme fólii. Povrch můžeme potřít troškou oleje. Nejdříve si připravíme nádivku do masa. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky a mírně orestujeme, přidáme nakrájenou cibuli a tu orestujeme dosklovita. Pokud je slanina moc libová nebo použijeme šunku, tak přidáme trošku oleje. Pak přidáme kysané zelí a vše podusíme. Zelí si dochutíme dle potřeby - solí, pepřem, já trochu přisladila a necháme trošku zchladnout. Kotlety si z boku nařízneme - uděláme do nich kapsu, naplníme je zelím a uzavřeme masovými jehlami. Na povrchu je osolíme, posypeme hrubě drceným pepřem, na 2 lžících rozpaleného oleje je opečeme z obou stran, zalijeme trochou vody a dáme do předehřáté trouby. V první polovině pečení jsem je měla přiklopené, můžeme použít i alobal. Pak jsem dopékala odkryté a občas přelévala šťávou. Jak je maso měkké, tak ho odložíme do tepla a šťávu vyrestujeme do tuku, přidáme 10 - 15 g hladké mouky, osmahneme a zalijeme vodou. Necháme chvíli provařit a procedíme. Můžeme postupovat i tak, že si šťávu zahustíme záklechtkou, ale musíme chvíli déle provařit. Jablka překrojíme na poloviny a odstraníme jadřinec. Z másla a cukru si připravíme nejraději na teflovové pánvičce světlý karamel, vložíme do něho opéct jablka, zalijeme vínem nebo vodou a jablka chvíli podusíme. Pokud jsou tvrdší, tak tekutiny dáme trochu více a dusíme déle, občas otočíme, ale jablka se nesmí rozpadat. Jablka naplníme zbylým zelím, přiklopíme pokličkou a necháme prohřát. Pokud je třeba, přilijeme malinko vody. Na talíř dáme plátky z obou druhů bramborové rolády, přidáme plněné žebírko, jablko se zelím a šťávu. Kdo nemá rád vepřové maso, tak může použít a naplnit kuřecí stehna. Připravovala jsem oba dva druhy masa. Do bramborové rolády jsem použila 100 g mrkve, ale bylo to moc, v receptu jsem gramáž snížila. Bramborové těsto si můžeme připravit i jiné, nějaké své oblíbené a místo ve fólii můžeme vařit v alobalu. Ten ale musíme přetřít olejem. Pokud nemáme doma moc velké jedlíky, tak by mohlo být z uvedeného množství bramborové rolády i zelí 5 porcí. Recept jsem si mírně poupravila.

Poznámka k receptu na Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou:
Zdroj: Pořad Kluci v akci.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 24.09.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Na bramborové rolády: 600 g den předem vařených brambor, sůl dle potřeby - zhruba lžička, 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření, 80 g hrubé mouky, 80 g hrubé krupice nebo dětské krupičky, 1 zarovnaná lžíce solamylu, 60 g jemně nastrouhané mrkve, čerstvá nať petrželky. 4 hrubší vepřové kotlety s kostí (pro milovníky kuřecího masa 4 stehna),sůl, mletý pepř, 10 - 15 g hladké mouky, 500 g kysaného zelí, 80 g libové anglické slaniny vcelku nebo šunka, 1 střední cibule, 2 lžíce oleje, špetka cukru dle potřeby 2 větší jablka, 20 g másla, 20 g cukru krupice, zhruba 5 cl vody nebo raději vína.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist