RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku, recepty Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku, Staročeské, hovězí, roládky, zeleninovém, lůžku


Recept na Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku

Recept na Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Hovězí zadní 3 plátky, staročeské koření, sůl, slanina krájená 6 plátků (nemusí být), rajčatový protlak 2 lžíce, lilek menší, cuketa menší, cibule 3 ks, česnek 3 stroužky, rajčata malá (cherry) 6 ks, tuk (olej,sádlo) 2 lžíce, mouka hladká na zahuštění 1 - 2 lžíce,dle požadovaného množství omáčky, zelená cibule - nať..

Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku
Zvětšit obrázek

Recept na Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku

Recept na Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku:
Hovězí plátky naklepeme na tenko,osolíme,lehce posypeme staročeským kořením,poklademe slaninou a pevně zarolujeme. Na konci spíchneme jehlou,nebo párátkem. V kastrolu si rozehřejeme tuk,vsypeme najemno nakrájenou cibuli (trošku si jí schováme na později) a restujeme do světle hněda. Pak přidáme 2 stroužky česneku,pokrájené na plátky a roládky,které necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme protlak,rychle promícháme a zalijeme vroucí vodou do výšky 2/3 masa. Ještě trochu osolíme,přiklopíme poklicí a dáme dusit do měkka. Dle potřeby lehce doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme,uložíme do tepla a šťávu zahustíme tmavší jíškou,nebo moukou rozmíchanou v troše vody. Štávu si můžeme před zahuštěním nastavit horkou vodou,podle toho,kolik jí asi budeme chtít. Necháme asi 10 min provářet,pak pečlivě přecedíme přes hustý cedník a necháme ještě asi 10 min. provářet. Štáva by nám měla pustit na povrchu tuk ( glanc). Mezitím si nakrájíme lilek i cuketu na centimetrové hranolky,rajčata na půlky. V pánvi si rozehřejeme trošku oleje,vsypeme pokrájený lilek,cuketu,zbylou cibuli a vše lehce opečeme,pak osolíme,přidáme ždibet staročeského koření,podlijeme trochou vody (jen na pokrytí dna),přiklopíme a necháme asi 5 min dusit. Poté přidáme nakrájená rajčata,prolisovaný poslední stroužek česneku,podlijeme naběračkou šťávy a necháme chvilku provařit. Hotovou zeleninu (neměla by být rozvařená,ale křupavá) přidáme do omáčky,necháme přejít varem a dle chuti dosolíme. Vmícháme nakrájenou zelenou cibulku. Roládky zbavíme jehel a nakrájíme je na plátky. Na talíř nandáme přílohu,nalijeme omáčku se zeleninou a poklademe plátky masa. Jako příloha je vhodná rýže,vařené brambory.

Poznámka k receptu na Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku:
Jídlo mi dnes vzniklo pod rukama dílem chuti na něco trošku jiného a dílem taky proto,že zahrada dává zeleninu ve velkém a je potřeba jí zužitkovat. Původně jsem měla navařeno i na zítra,ale jaksi ..... nezbylo;-).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 08.10.2010
  • Počet porcí: 3 - 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: Hovězí zadní 3 plátky, staročeské koření, sůl, slanina krájená 6 plátků (nemusí být), rajčatový protlak 2 lžíce, lilek menší, cuketa menší, cibule 3 ks, česnek 3 stroužky, rajčata malá (cherry) 6 ks, tuk (olej,sádlo) 2 lžíce, mouka hladká na zahuštění 1 - 2 lžíce,dle požadovaného množství omáčky, zelená cibule - nať.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist