RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku, recepty Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku, Špikovaná, vepřová, pečeně, po, bratislavsku


Recept na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku

Recept na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
800-1000 g vepřového masa (pěkný špalek pečeně, kýty, plecka) 100 g uzené slaniny (špeku) 150 ml (kelímek) zakysané smetany Hrášek s mrkví (1/2 zmrazeného balení, sterilované - větší dóza např. Bonduelle) 3-4 ks cibule 2 lžíce sádla (oleje) 1 lžíce rajského protlaku 2 lžíce hladké mouky 1 lžička sladké papriky 1 lžička octa 1 plátek másla cca 1l vody sůl, pepř, nové koření, bobkový list, (muškátový ořech, pár kuliček jalovce nemusí být).

Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku
Zvětšit obrázek

Recept na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku

Recept na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku:
Maso osušíme, prošpikujeme ze všech stran, dostatečně osolíme a opepříme. Ve větším hrnci rozpustíme tuk a maso na něm zprudka opečeme opět ze všech stran. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, všechno koření, včetně papriky a na proušky pokrájený zbylý špek, lehce osmahneme a podlijeme trochou vody. Přidáme rajský protlak a krátce povaříme. Poté zalijeme do ¾ výšky masa vodou a dusíme do měkka (cca 45 minut, záleží na druhu masa). Poté maso vyjmeme, zabalíme do alobalu, aby si odpočinulo, vyjmeme všechno koření a proužky špeku, zaprášíme hladkou moukou a metlou promícháme. Tyčovým mixérem rozmělníme cibuli a mouku, nic nevyhazujeme. Lehce vmícháme zakysanou smetanu dle chuti a krátce provaříme. Přidáme hrášek s mrkví (je-li zmrazený, nejdříve ho krátce povaříme zvlášť v solené vodě, sterilovaný Bonduelle, stačí scedit a ihned vložit do omáčky). Dále vyvaříme na potřebnou hustotu a ke konci přidáme na zjemnění plátek másla. Podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Dobrou chuť.

Poznámka k receptu na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku:
Děkuji Vám opět všem za přízeň

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rikin2
  • Datum vložení: 31.05.2013
  • Počet porcí: 4-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 800-1000 g vepřového masa (pěkný špalek pečeně, kýty, plecka) 100 g uzené slaniny (špeku) 150 ml (kelímek) zakysané smetany Hrášek s mrkví (1/2 zmrazeného balení, sterilované - větší dóza např. Bonduelle) 3-4 ks cibule 2 lžíce sádla (oleje) 1 lžíce rajského protlaku 2 lžíce hladké mouky 1 lžička sladké papriky 1 lžička octa 1 plátek másla cca 1l vody sůl, pepř, nové koření, bobkový list, (muškátový ořech, pár kuliček jalovce nemusí být)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist