RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou, recepty Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou, Špenátová, polévka, řapíkatým, celerem, ricottou


Recept na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou

Recept na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 šalotky 4 jarní cibulky 2 řapíky celeru 2 stroužky česneku 200g baby špenátu 500ml zeleninového vývaru 250g ricotty hrst čerstvých lístků bazalky + 1 lžíce másla a 1 lžička oleje + čerstvě mletý pepř a sůl.

Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou
Zvětšit obrázek

Recept na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou

Recept na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou:
Nejprve je třeba si všechnu zeleninu nachystat. Špenátové lístky pořádně omyjte pod proudem tekoucí vody a ponechte okapat v cedníku. Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno. I jarní cibulku nakrájejte včetně zelené částí na tenká kolečka. Stejně tak nakrájejte i omyté řapíky celeru na malé kostky (snáze pak změknou a uvolní chuť). Do hodně velkého hrnce (viz tipy a triky) dejte rozpustit na středním plameni1 lžíci másla s 1 lžičkou oleje (aby se máslo nepřepalovalo) a smažte na něm šalotku asi tak 7 minut do mírně zlatavé barvy. Přidejte všechnu jarní cibulku a tak minutku opékejte. Poté přimíchejte kostičky celeru, které budou na tuku potřebovat tak 5 minut a neustále míchejte. K celeru prolisujte (nebo přidejte najemno nakrájený) česnek a jen necelou minutu opékejte, aby se rozvinulo jeho aroma, ale přitom nezhořkl. Jako poslední přijde do hrnce všechen špenát. Ani teď nezapomeňte na neustálé míchání, aby se vám zelenina nepřipálila. Po asi 5 minutách špenátové listy zcela zavadnou a pustí trošku vody. V tuto chvíli přilijte k zelenině vývar, vložte do něj několik lístků celerové natě a společně provařte asi tak 6 minut, až se všechny chutě krásně propojí do jediného celku. Polévku přesuňte do vysoké nádoby, nebo ji mixujte přímo v hrnci ponorným mixérem až do hladké konzistence. Přidejte velkou hrst čerstvých lístků bazalky a pořádně promixujte. Nakonec do polévky vmíchejte 125g ricotty a naposledy pořádně promixujte do jemného krému. Osolte a opepřete podle vaší chuti. Vraťte hrnec na plotnu a polévku už nevařte, jen mírně ohřívejte. Podávejte s čerstvě mletým pepřem a lístkem bazalky (nebo celerové natě), případně dozdobené lžičkou smetany.

Poznámka k receptu na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou:
Tipy a triky k receptu, stejně jako podrobný fotopostuo najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/spenatova-polevka...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 07.07.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 2 šalotky 4 jarní cibulky 2 řapíky celeru 2 stroužky česneku 200g baby špenátu 500ml zeleninového vývaru 250g ricotty hrst čerstvých lístků bazalky + 1 lžíce másla a 1 lžička oleje + čerstvě mletý pepř a sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist