RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou, recepty Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou, Sojové, nudličky, gnocchi, zakysanou, smetanou


Recept na Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou

Recept na Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Sojové nudličky 2 hrsti, provensálské koření 1 lžička, vývar 300 ml (bujon + voda), sůl, cibule 1ks, pór, nakládaná sušená rajčata, olivový olej 2 lžíce, slanina 50 g (nemusí být), gnocchi 500 g (1 balení), zakysaná smetana (jihočeská) 250 ml, sýr eidam 50 g, bazalka čerstvá 4 větší listy.

Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou
Zvětšit obrázek

Recept na Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou

Recept na Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou:
V misce si smícháme horký vývar, provensálské koření, sůl a vsypeme sojové nudličky. Vše promícháme, přiklopíme a dáme na 10 - 15 min. bobtnat (občas promícháme, aby byly nudličky dobře navlhčené). Hotové nudličky zcedíme - nálev ponecháme - a nakrájíme je na tenké proužky. Kdo má rád větší kousky "masa", tak nemusí. Na větší pánvi si rozehřejeme olej, vsypeme gnocchi a pomalu je restujeme do zlatova. Když začnou zlátnout, přidáme na osminky nakrájenou cibuli, na slabé nudličky nakrájenou slaninu a pokrájené nudličky. Zlehka vše ještě pár minut restujeme - nudličky budou chytat barvu -, pak podlijeme nálevem a přidáme ještě asi 100 ml vývaru. Dle chuti osolíme. Pánev přiklopíme a za občasného míchání necháme 5 min. pomalu povařit. Pórek si nakrájíme na plátky, rajčata přepůlíme a sýr nakrájíme na kostičky. Do povařené směsi vmícháme pórek s rajčaty, vsypeme sýr, nahrubo pokrájenou bazalku a přidáme zakysanou smetanu. Směs necháme dojít k varu (nevaříme), vypneme a necháme pár minut, aby se chutě propojili. Při podávání ozdobíme kopečkem zakysanky a čerstvými rajčaty.

Poznámka k receptu na Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou:
Děti si na poslední chvíli řekli k večeři o gnocchi, ale protože jsem neměla po ruce žádné maso, tak jsem použila sojové. Slanina se do jídla dávat nemusí - je tam jen pro vůni a já jsem ještě přidala 2 špalíčky mraženého listového špenátu (děti ho mají rády).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 14.08.2011
  • Počet porcí: 3 - 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: Sojové nudličky 2 hrsti, provensálské koření 1 lžička, vývar 300 ml (bujon + voda), sůl, cibule 1ks, pór, nakládaná sušená rajčata, olivový olej 2 lžíce, slanina 50 g (nemusí být), gnocchi 500 g (1 balení), zakysaná smetana (jihočeská) 250 ml, sýr eidam 50 g, bazalka čerstvá 4 větší listy
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist