RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Šneci z "domácího listového" těsta

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Šneci z "domácího listového" těsta, recepty Šneci z "domácího listového" těsta, Šneci, "domácího, listového", těsta


Recept na Šneci z "domácího listového" těsta

Recept na Šneci z "domácího listového" těsta je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Šneci z "domácího listového" těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
na těsto budeme potřebovat -------------------------- 250 g Hery na pečení 250 g hladké mouky 150 g mouky na domácí chléb 200 ml vody 1 žloutek 2 lžičky octa 1 slabší lžička soli na náplň -------- 700 ml nastrouhané cukety 150 g Gazdovské slaniny 1 lžička celého kmínu 1 velká cibule 2 lžíce oleje sůl, ocet, cukr a pepř-každý podle své chuti hladká mouka na posypání pracovní plochy 3 x po 2 lžících strouhanky na 3 pláty těsta 3 x po 2 lžících nasekaných čerstvých bylinek/mix petržele a libečku 1 celé vejce rozšlehané se 2 lžícemi oleje na potření těsta lněné semínko na posypání šneků.

Šneci z
Zvětšit obrázek

Recept na Šneci z "domácího listového" těsta

Recept na Šneci z "domácího listového" těsta:
Na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme do větší, hlubší mísy tuk. Přidáme obě mouky, žloutek, ocet, vodu a sůl a nejlépe rukama vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie, nebo igelitového sáčku a dáme na 3hodiny odležet do lednice. Pokud nespěcháme, můžeme nechat do dalšího dne. Příprava náplně. V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme na tenké půlměsíčky nakrájenou cibuli. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, kterou osmažíme do zlatavé barvy. Poté přidáme na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhanou cuketu, kmín, osolíme, opepříme a mírně podlijeme horkou vodou. Za občasného promíchání dusíme pod pokličkou cca 15minut. Poté dochutíme cukrem a octem a necháme silným varem odvařit všechnu zbývající tekutinu. Podušenou cuketu dáme vychladit. Těsto rozdělíme na 3díly. Pracovní plochu(vál)zlehka posypeme hladkou moukou a z těsta vyválíme 3obdélníky o tloušťce 5mm. Každý plát posypeme strouhankou, poklademe vychladlou náplní, kterou jsme si rozdělili na 3díly a posypeme bylinkami. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem s olejem a takto naplněné pláty pevněji zavineme do závinu. Záviny krájíme nejlépe vroubkovaným nožem na 2cm silné kolečka, které klademe na plech, vyložený pečícím papírem. Každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem s olejem a posypeme lněným semínkem. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 12minut dozlatova.

Poznámka k receptu na Šneci z "domácího listového" těsta:
Chtěla jsem upéct něco na mlsání, ale neměla jsem dostatečné množství surovin, které používám na své domácí listové těstohttp://www.toprecepty.cz/recept/28587-domaci-listo... Malinko jsem zaimprovizovala, dala jsem jiný tuk, než jsem zvyklá, promíchala obě mouky a s těstem se krásně pracovalo. Těsto sice“nelístkuje“jako klasické kupované, ale po upečení chutná velice dobře. Různých Šneků je tady hodně, tak Vám přidávám i tu naši dobrotu z netradičního těsta a cukety, která zrovna v tomto období roste na hodně zahrádkách :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šneci z "domácího listového" těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 08.09.2014
  • Počet porcí: 54 kusů
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: na těsto budeme potřebovat -------------------------- 250 g Hery na pečení 250 g hladké mouky 150 g mouky na domácí chléb 200 ml vody 1 žloutek 2 lžičky octa 1 slabší lžička soli na náplň -------- 700 ml nastrouhané cukety 150 g Gazdovské slaniny 1 lžička celého kmínu 1 velká cibule 2 lžíce oleje sůl, ocet, cukr a pepř-každý podle své chuti hladká mouka na posypání pracovní plochy 3 x po 2 lžících strouhanky na 3 pláty těsta 3 x po 2 lžících nasekaných čerstvých bylinek/mix petržele a libečku 1 celé vejce rozšlehané se 2 lžícemi oleje na potření těsta lněné semínko na posypání šneků
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šneci z "domácího listového" těsta, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šneci z "domácího listového" těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šneci z "domácího listového" těsta

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist