RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Smetanový zeleninový vývar

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Smetanový zeleninový vývar, recepty Smetanový zeleninový vývar, Smetanový, zeleninový, vývar


Recept na Smetanový zeleninový vývar

Recept na Smetanový zeleninový vývar je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Smetanový zeleninový vývar budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel, čtvrtka kedlubny, kousek kapusty, 2 kousky brokolice, 1 brambora, kousek květáku, muškátový oříšek, bílý pepř, sůl, sladká smetana (250 ml), hladká mouka (4 lžíce) a tuk na jíšku (cca 75 g).

Smetanový zeleninový vývar
Zvětšit obrázek

Recept na Smetanový zeleninový vývar

Recept na Smetanový zeleninový vývar:
Do 2 l vroucí vody dáme veškerou zeleninu – vcelku, osoíme a opepříme. Velmi pomalým varem vaříme asi 1 hod. Do hrnečku si oddělíme asi čtvrt litru vývaru a necháme chladnout. Zeleninu vyndáme, do smetany rozmícháme 1 lžící mouky. Na pánvičce zvlášt rozehřejeme tuk a rozmícháme do něj 3 lžíce mouky – upražíme jen velmi do světla . Jíšku pak opatrně ředíme vychladlým vývarem a stále mícháme do hladka – nesmí být žmolky. Zředěnou jíšku vléváme za neustálého míchání zpět do vývaru a pokračujeme ve velmi mírném probublávání polévky. Přilejeme tam i smetanu s moukou a provaříme vše asi 20min. (abychom necítili syrovou mouku, ale jen zeleninu. Dokořeníme muškátovým oříškem, bílým pepřem a solí. Polévka musí být krémová, hladká a chutnat po zelenině a cítit muškátem.

Poznámka k receptu na Smetanový zeleninový vývar:
Jsou dvě cesty jak naložit s vyvařenou zeleninou – buď ji rozmixovat do stávající polévky, nebo ji použít ještě pod nějaké maso či do polévky (o vyhození neuvažujeme, bylo by to zbytečné plýtvání) Jinak tahle polévka je výborná, když jsme zesláblí po nemoci nebo je nám tzv.těžko od žaludku

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smetanový zeleninový vývar, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 06.10.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel, čtvrtka kedlubny, kousek kapusty, 2 kousky brokolice, 1 brambora, kousek květáku, muškátový oříšek, bílý pepř, sůl, sladká smetana (250 ml), hladká mouka (4 lžíce) a tuk na jíšku (cca 75 g)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smetanový zeleninový vývar, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smetanový zeleninový vývar - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smetanový zeleninový vývar

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist