RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Smažení a dopékání v troubě

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Smažení a dopékání v troubě, recepty Smažení a dopékání v troubě, Smažení, dopékání, troubě


Recept na Smažení a dopékání v troubě

Recept na Smažení a dopékání v troubě je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Smažení a dopékání v troubě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
různé druhy masa - vepřové, kuřecí, ryby, králík + květák.

Smažení a dopékání v troubě
Zvětšit obrázek

Recept na Smažení a dopékání v troubě

Recept na Smažení a dopékání v troubě:
Chci se tu se začínajícími kuchařinkami podělit o vyzkoušený a osvědčený návod na smažení. Maso obalíme klasicky v trojobalu, do vajíček dávám prolisovaný česnek. Pak na pánvi rozpustím sádlo a olej v poměru 1:2 a nechám rozpálit, ale pozor na přepálení, i když sádlo tomu trochu brání. Pak velmi prudce z každé strany osmažím do mírně zlatova, neohlížím se na to, zda maso je měkké. Jde jen o to, aby se zatáhla bílkovina a tak v něm zůstala veškerá šťáva. Mám připravený pekáč nebo plech do trouby a buď na pařáčky na knedlíky nebo na pečící papír vše ukládám. Přikryji a dám do trouby cca 150 - 170 stupňů dojít. Pak nechám na konci chvilku odkryté, aby se udělal "chrumkavý" povrch. U tohoto způsobu se nemusí nikdo bát, že by měl málo prosmažená stehýnka, kuřecí křídla, maso je krásně měkké a jde dobře od kosti. Zrovna tak dobře udělané můžete mít různě plněné řízky. Květák dělám tak, že ho rozdělám na růžičky, na chvíli ponořím do horké vody, pak ho zchladím a nechám okapat, obalím a krátce osmažím. O ostatní se postará trouba. Toto smažení je i úsporné, protože se spotřebuje poloviční množství tuku a zdravější, protože maso neleží po celou dobu smažení v omastku a nenasákne ho do sebe tolik. Navíc z něj i nějaký vyjde ještě při dopékání. Doba pečení v troubě závisí na síle, kvalitě a druhu masa cca 30 - 40 minut. To si vyzkoušíte. V plynové troubě to neumím odhadnout.

Poznámka k receptu na Smažení a dopékání v troubě:
Snad vám tento způsob přijde vhod a budete s ním tak spokojeni jako já. Když řízky zůstanou ještě na večeři nebo druhý den, dáme je jen opět na pečící papír jen už odkryté do trouby "rozpéci" a jsou znovu jako čerstvě usmažené. Nebo by to možná stačilo jen v mikrovlnce, ale s tím nemám zkušenosti, protože ji nevlastním. Ještě jedna poznámka: Když budete mít větší množství kuřecích křídel nebo menších řízků, můžete je do pekáčku narovnat jeden za druhým, tzv. "nastojato", propečou se také bez problémů.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smažení a dopékání v troubě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: yanull (J@n@)
  • Datum vložení: 15.08.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: různé druhy masa - vepřové, kuřecí, ryby, králík + květák
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smažení a dopékání v troubě, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smažení a dopékání v troubě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smažení a dopékání v troubě

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist