|
Recept na Slovenské pirohy.
Recept na Slovenské pirohy. je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Slovenské pirohy. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hrubej múky,3 vajcia,250 g tvarohu,slivkový lekvár,soľ,250 g masla,3 lyžice strúhanky.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Slovenské pirohy.
Recept na Slovenské pirohy.: Z 1 kg múky, 2 vajec/alebo z 1/2 kg múky a 1 vajca/a vlaznej vody vypracujeme cesto.Vody pridáme podľa potreby,tak aby sme dostali hladké cesto.Cesto necháme 10 minút postáť,potom ho vyvaľkáme a porežeme na štvorce.Do prostriedku štvorcov dávame lekvár,alebo tvaroh,ktorý sme vymiešali s 1 vajcom a štipkou soli.Cesto lepíme,tak aby sme dostali tvar trojuholníka-piroha.Naplnené pirohy varíme vo vriacej vode asi 15 minút.Vyberieme,scedíme a polejeme prepraženým maslom.Podľa chuti dosolíme.Na troche masla osmažíme strúhanku a posypeme ňou pirohy.
Poznámka k receptu na Slovenské pirohy.: Do těsta přidávám na 0,5 kg mouky asi 2 lžíce uvařených brambor ve slupce. Je to mňamkové těsto.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slovenské pirohy., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ivako
- Datum vložení: 14.10.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1 kg hrubej múky,3 vajcia,250 g tvarohu,slivkový lekvár,soľ,250 g masla,3 lyžice strúhanky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slovenské pirohy.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slovenské pirohy. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slovenské pirohy.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|