RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Šlehačkovo-ovocný řez

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Šlehačkovo-ovocný řez, recepty Šlehačkovo-ovocný řez, Šlehačkovo-ovocný, řez


Recept na Šlehačkovo-ovocný řez

Recept na Šlehačkovo-ovocný řez je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Šlehačkovo-ovocný řez budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Piškot: 4 vejce 20 dkg moučkového cukru 20 dkg polohrubé mouky ½ sáčku prášku do pečiva 10 lžic oleje 8 lžic horké vody špetka soli k bílkům Ovocný krém: 2 větší jablka 2 větší banány 2 pomeranče (lze nahradit mandarinkami čerstvými nebo kompotovanými) 4 lžíce krystal.cukru (použila jsem třtinový) 20 dkg másla, 1 lžíce rumu, citron.šťáva 2 šlehačky Rama Cremefine (nebo 40% šlehačky) 1 sypká šlehačka v prášku (nebo jiný práškový ztužovač šlehačky) citron.šťáva na pokropení piškotu.

Šlehačkovo-ovocný řez
Zvětšit obrázek

Recept na Šlehačkovo-ovocný řez

Recept na Šlehačkovo-ovocný řez:
1) Piškot: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky šleháme s cukrem do pěny, potom postupně zašleháme olej a horkou vodu a šleháme. Ještě nám směs šleháním pěkně nabude. Nakonec zlehka přes síto přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme v předehřáté troubě asi 30-35min. při 160st. Špejlí píchneme několikrát nejlépe doprostřed formy a musí být suchá. 2) Během pečení si přichystáme ovocný krém: jablka+banány nastrouháme a pokropíme citron.šťávou. Oloupané pomeranče/mandarinky nakrájíme najemno (já jsem použila kompotované-1 plechovku). Na pánvi rozpustíme cukr do karamelu, do hotového vmícháme lžíci másla a ovoce. Dusíme chvíli, než se odpaří veškerá šťáva (netrvá to dlouho…), odstavíme, přidáme zbytek másla, rum, citron.šťávu podle své chuti a mícháme, až se máslo řádně rozpustí. Krém dáme stranou trochu vychladnout (díky máslu bude ovocný krém pevnější) 3) Vyšleháme obě šlehačky s cukrem a ztužovačem dotuha (trochu hotové šlehačky si nezapomeneme odložit na závěrečné zdobení) 4) Vychladlý korpus jednou prořízneme, pokapeme citron. šťávou, potřeme šlehačkou a přiklopíme horní díl zpět. Mírně zatlačíme. Nahoru naneseme vychladlý ovocný krém (i když se Vám bude zdát krému hodně, dejte všechen – čím vyšší vrstva, tím lepší) a ozdobíme. Dáme vychladit do lednice. Min. na 3 hodiny, nebo přes noc – krém ztuhne hned, ale záleží, jak se Vám podaří našlehat šlehačku. Mě se moc nedařilo – použila jsem 40% místo oblíbené Cremefine a byla řidší, tak jsem krájela až druhý den.

Poznámka k receptu na Šlehačkovo-ovocný řez:
Tato náplň je výborná i jako horká do palačinek (ale másla stačí v tomto případě je 1-2 lžíce na rozmíchání karamelu)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šlehačkovo-ovocný řez, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 22.05.2012
  • Počet porcí: dortová forma Ø 26cm
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: Piškot: 4 vejce 20 dkg moučkového cukru 20 dkg polohrubé mouky ½ sáčku prášku do pečiva 10 lžic oleje 8 lžic horké vody špetka soli k bílkům Ovocný krém: 2 větší jablka 2 větší banány 2 pomeranče (lze nahradit mandarinkami čerstvými nebo kompotovanými) 4 lžíce krystal.cukru (použila jsem třtinový) 20 dkg másla, 1 lžíce rumu, citron.šťáva 2 šlehačky Rama Cremefine (nebo 40% šlehačky) 1 sypká šlehačka v prášku (nebo jiný práškový ztužovač šlehačky) citron.šťáva na pokropení piškotu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šlehačkovo-ovocný řez, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šlehačkovo-ovocný řez - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šlehačkovo-ovocný řez

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist