RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety, recepty Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety, Sladkokyselé, olihně, (, kalamáry), krevety


Recept na Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety

Recept na Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety je zařazen v kategorii mořské plody. K přípravě Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
větší hrst vyloupaných krevet 1 oliheň 1 mrkev 1/2 červené papriky 2 jarní cibulky 1PL pálivé chilli omáčky 1PL kečupu 1PL sójové omáčky 1PL teriyaki nebo ústřicové omáčky 1PL rýžového nebo bílého vinného octa 1PL cukru nastrouhaný kousek zázvoru, stačí tak 1cm 1 posekaný stroužek česneku sůl olej.

Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety
Zvětšit obrázek

Recept na Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety

Recept na Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety:
Oliheň očistíme ( viz. obrázek). Zatáhneme za chapadla s hlavou a vyjmeme i s vnitřnostmi. Poté musíme vyjmout průsvitné " péro", které se skrývá uvnitř těla, jde to velmi lehce, nebojte se. Z hlavy vyjmeme tzv. zobák. Z těla a částečně i chapadel olihně sejmeme lehce kůži a zůstane nám bílé maso. Nakrájíme jej na kousky. Krevety zbavíme hlavy a krunýře, popř. u větších vyjmeme střívko. Ve woku nebo pánvi si rozehřejeme olej a nejprve opečeme zprudka, max. 3 min. oliheň, ke konci asi minutku chapadla. Vyjmeme a vložíme krevety. Jakmile změní barvu na oranžovou, taktéž vyjmeme. Do woku přidáme mrkev a papriku nakrájenou na jemné proužky. Restujeme cca 5 minut, pak přidáme zbytek ingrediencí, omáčky, ocet, cukr, jarní cibulky, sůl, česnek a zázvor a prováříme 5 minut, pak vrátíme zpět prohřát oliheň a krevety.

Poznámka k receptu na Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety:
Olihně, chobotnice a sépie musíme připravovat velmi zprudka a krátce nebo naopak dlouho, min. 30 minut dusit. Jinak budou tvrdé a gumové.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: 1974andrea (Andrea)
  • Datum vložení: 05.09.2013
  • Počet porcí: 1 - 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mořské plody
  • Suroviny: větší hrst vyloupaných krevet 1 oliheň 1 mrkev 1/2 červené papriky 2 jarní cibulky 1PL pálivé chilli omáčky 1PL kečupu 1PL sójové omáčky 1PL teriyaki nebo ústřicové omáčky 1PL rýžového nebo bílého vinného octa 1PL cukru nastrouhaný kousek zázvoru, stačí tak 1cm 1 posekaný stroužek česneku sůl olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist